Consilierii locali municipali PSD Arad sunt de părere că în absenţa unei strategii clare privind administrarea instituţiilor din subordinea Consiliului Local, „primarul Gheorghe Falcă generează maculatură lipsită de conţinut şi viziune”. Adrian Todor, liderul grupului PSD-ALDE din CLM argumentează acest punct de vedere prin faptul că managerilor unor societăţi precum Recons li se trasează prin aşa numite „scrisori de aşteptări” o serie de obiective neclare, evazive şi mult prea generale.
„Am tot încercat să găsesc o notă de substanţă şi coerenţă în materialul care defineşte punctul 23 de pe ordinea de zi a şedinţei curente de plen a CLM. Foarte dificil, aproape imposibil de identificat altceva în acele «scrisori de aşteptări» decât platitudini, cuvinte azvârlite la întâmplare pentru a acoperi lipsa totală de viziune administrativă a edilului. Ceea ce ştiu însă şi este esenţial să cunoască şi cetăţenii este că Recons, societate aflată în subordinea Consiliului Local Municipal a primit 6 milioane de lei doar în ultimele 2 luni. Pentru conformitate informez arădenii că aceasta administrează patinoa­rul, ştrandul şi parcările, iar lipsa evidentă de performanţă şi somnul latent în care se află nu justifică  sub nicio formă suma atribuită. Dar haideţi să vedem împreună care este singura «realizare» a Recons în această vară, una care se leagă din păcate de declaraţiile mele de ieri cu privire la farsa grotescă a primarului de a se autolelogia la Ştrandul Neptun în acordurile celebrei şansonete «La vie en rose». Păi, roz nu prea este nimic din ceea ce a făcut în ultimii 12 ani, iar după cum ne demonstrează acum prin «scrisorile de aşteptări» către instituţiile din subordine nu are soluţii la problemele administrative curente.
Vreau să fie extrem de clar că pentru orice om cu capul pe umeri, acele bana­lităţi înşirate doar pentru a mâzgăli hârtia nu impun sub nicio formă vreun criteriu de performanţă, cu atât mai puţin vreo licărire de viziune. Nu putem fi de acord cu tipul de neseriozitate şi superficialitate, iar fraze precum «creşterea gradului de satisfacţie a utilizatorilor zonelor de agrement» denotă de-a dreptul tupeu maxim din partea unui primar care a făcut praf unul dintre obiectivele tradiţionale ale Aradului, adică Ştrandul Neptun. Ceea ce a realizat însă Falcă şi nu este greu de sesizat a fost să transforme instituţii precum Recons sau Centrul Municipal de Cultură Arad în vârful orga­- nizatoric de lance al propagandei PNL şi propriului cult al personalităţii. Ca să nu mai vorbim despre politizarea «Zilelor Aradului», manifes­tare dedicată tuturor cetăţenilor urbei pe care a convetit-o în campanie electorală mascată pe bani publici. Sunt convins că locuitorii Aradului prinşi în treburile diurne, după cum este şi normal, nu cunosc o serie de aspecte de «bucătărie internă» şi tocmai de aceea ei trebuie informaţi în mod co­rect cu privire la abuzurile în cauză şi tehnicile de manipulare ale unuia dintre ultimii baroni PDL aflați în libertate”, afirmă consilierul local municipal Adrian Todor.

Recomandările redacției