Adrian Țolea a fost ales președinte interimar al Consiliului Județean

0
344
????????????????????????????????????

Zi de schimbări la Consiliul Județean, unde sâmbătă, 1 august, în cadrul unei ședințe convocate de urgență, a fost ales președintele interimar CJA. Așa cum era de așteptat, șefia administrației județene a fost prelută de Adrian Țolea. Unii dintre aleșii județeni care au dat curs ședinței l-au dezaprobat și chiar i-au cerut demisia.

Consilierii județeni – 22 la număr s-au reunite sâmbătă de această dată, pentru a alege un vicepreședinte care să preia responsabilitățile de președinte, după reținerea lui Nicolae Ioțcu.

Din Opoziţie a luat parte numai pesedistul Ioan Gligor, acesta votând împotrivă ordinea de zi a ședinței. Președintele Comisiei Juridice din cadrul CJA, Ioan Plaveti a explicat că este nevoie să fie ales președinte, unul dintre cei doi vicepreședinți, întrucât Nicolae Ioțcu a fost suspendat din funcția de președinte. Romulus Guţu a anunţat că nu candidează împotriva lui Adrian Ţolea.

Consilierii și-au exprimat poziția prin vot secret. Cum majoritatea aleșilor județeni au fost de la Putere, Adrian Țolea a fost ales președinte cu 20 de voturi pro și două voturi împotrivă.

Cerere de demisie după alegeri

Totuși, unul dintre consilieri l-a contestat pe Adrian Țolea. Consilierul Ioan Gligor i-a cerut acestuia demisia, la finele ședinței. „Domnule Țolea, noi totuși vă așteptăm demisia de onoare. Ați făcut parte din aceeași echipă a domnului Ioțcu și nu mai sunteți legitim să reprezentați interesele cetățenilor. Cred că este nevoie de un președinte «curat»“, a spus Ioan Gligor. Adrian Țolea i-a răspuns acestuia scurt, fără să intre în polemici. „În acest caz, există instituții abilitate la care vă puteți adresa“.

În finalul ședinței, Adrian Țolea a făcut declarații: „În primul rând aş dori să mulţumesc colegilor care au fost prezenţi astăzi la şedinţa extraordinară organizată, în al doilea rând celor care au avut încredere în mine şi şi-au exprimat votul în favoarea mea pentru ca eu, din poziţia de vicepreşedinte să pot exercita atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean în acestă perioadă în care dânsul este suspendat din funcţie. Prioritate pentru mine este să continui proiectele importante pe care le are instituţia. Vorbim despre investiţii în mai multe zone, proiecte pe fonduri europene şi publice. Este important pentru locuitorii judeţului Arad ca toate aceste proiecte să continue. Este important să asigurăm funcţionarea Consiliului Judeţean, a aparatului propriu şi a instituţiilor subordonate. În această perioadă dificilă, trebuie să continuăm cu calm, cu responsabilitate, cu seriozitate, cu profesionalism”.

Adrian Ţolea îşi va exercita mandatul de preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad până în momentul în care instanţa va decide ridicarea măsurii arestului preventiv în cazul lui Nicolae Ioţcu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.