Adrian Ţolea cere transparenţă în ceea ce priveşte explorările din zona Aradului

0
239

toleaAdrian Ţolea, prim-vicepreşedinte al PDL Arad, consideră că e nevoie de o transparenţă totală în privinţa controversatului subiect privind gazele de şist. „Am asistat la o întâlnire la Prefectură, care s-a dorit să fie o masă rotundă. Din păcate, deşi această întâlnire s-a desfăşurat la «Sala Rotondă», iar mobilierul a fost, într-adevăr, o masă rotundă, a fost un simulacru de dezbatere. Prefectul a organizat această aşa-zisă dezbatere, la ordinul premierului Ponta, probabil speriat de amploarea reacţiei cetăţenilor, a mitingurilor organizate. Ponta se simte vizat din cauza faptului că guvernul condus de el a aprobat toate aceste acorduri care au creat panică nu doar în Arad, ci în întreaga ţară”, a declarat Adrian Ţolea, care subliniază că nu au fost prezenţi nici reprezentanţi ai protestatarilor, nici presa nu a fost invitată la discuţii.

Prim-vicepreşedintele PDL Arad mai ridică o problemă care vizează transparenţa în acest caz. „Ştiu că există o parte secretă a acordului dintre stat şi firma respectivă. De acum un an am cerut desecretizarea respectivelor clauze. Argumentul firmei, că sunt date confidenţiale, cu caracter economic, nu poate fi acceptat. Când e vorba de interesul cetăţenilor, de dreptul lor la propriul pământ, la propria lor viaţă într-un mediu sănătos, nepoluat, statul nu are voie să ţină secretă nici o clauză.

Ţolea  a ma i spus că dacă într-adevăr nu este vorba de exploatarea gazelor de şist, firma care a încheiat acest acord pe o perioadă de 30 de ani, trebuie să ceară singură desecretizarea tuturor clauzelor, ca un prim pas necesar pentru a-şi demonstra buna credinţă. „Noi suntem de partea cetăţenilor, le susţinem acest drept, de a cunoaşte în întregime detaliile acordului dintre stat şi firma respectivă”, a conchis democrat-liberalul. În altă ordine de idei, organizatorii mitingurilor din judeţ au anunţat că vor avea o manifestare de acest gen şi în municipiul Arad. Mitingul din municipiu va avea loc duminică, 6 aprilie, ora 15, în Piaţa Avram Iancu, şi se va desfăşura sub titulatura „Glasul Pământului”, simultan cu alte proteste ce se vor desfăşura în judeţele Timiş, Bihor şi chiar la Viena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.