TOLEA Adrian Ţolea, prim-vicepreşedinte al PDL Arad, consideră că „mult lăudata creştere economică este doar una statistică, fără ca aceasta să se regăsească în viaţa de zi cu zi. Avem o creştere economică doar în cifre, ea nu se regăseşte în creşterea nivelului de trai, în venituri suplimentare la bugetul de stat, care să genereze, la rândul ei, o creştere a investiţiilor”.

Prim-vicepreşedintele PDL Arad arată că aceste creşteri se bazează pe două domenii principale: exporturile şi agricultura, tocmai domenii unde fiscalizarea este redusă. „Un alt paradox al acestei creşteri economice este că s-au înregistrat venituri mai mici cu 10 miliarde la bugetul de stat, cu toate cele 35 de noi taxe şi impozite. Unde se regăseşte această creştere? Probabil în buzunarele baronilor locali şi a clientelei USL. O asemenea creştere economică ar trebui să genereze o reducere a fiscalităţii, a celor 35 de taxe şi impozite aduse de Guvernul Ponta. De asemenea, ar trebui ca premierul să nu mai insiste cu introducerea noii taxe pe carburanţi, să reducă CAS de acum. De fapt, realitatea e tristă, românii o duc tot mai prost, consumul a scăzut drastic. Cetăţenii nu se hrănesc cu cifre, nu pot plăti întreţinerea şi alte facturi cu statistici, ei vor ca această creştere să se regăsească în viaţa lor”, a punctat Adrian Ţolea.

Un alt subiect abordat a fost şi acela al unor eşecuri ale actualei puteri.  Vicepreşedintele Ţolea a invocat deja celebra «Marţea Neagră»,  cu referiri la Legea privind descentralizarea şi de proiectul de revizuire a Constituţiei. „Nu se poate ca o comisie parlamentară, formată din specialişti, după luni întregi de deliberări, propuneri, modificări şi ajustări, să vină cu un proiect de revizuire a Constituţie, iar acesta să aibă 26 de elemente neconstituţionale. Avem de ales între incompetenţă şi rea-intenţie, ambele culpabile”, a declarat Adrian Ţolea.   

Recomandările redacției