toleaSecretarul general al PD-L Arad, Adrian Ţolea, gafează din nou. După ce săptămâna trecută şi-a dat cu stângul în dreptul din dorinţa de a-l ataca pe prefectul Cosmin Pribac, acum a venit rândul unor primari arădeni care aduc bani pentru comunele lor să fie luaţi la ţintă de către vicele CJA.
Adrian Ţolea a susţinut, ieri, o conferinţă de presă în care şi-a pus tunurile pe Guvernul USL, ceea ce este oarecum normal, dar şi pe câţiva primari arădeni care au reuşit să atragă bani frumoşi pentru comunele pe care le reprezintă. Supărarea lui Ţolea porneşte şi de la faptul că judeţul Arad a primit pentru drumurile judeţene şi comunale suma de o sută de miliarde de lei vechi, sumă aproape egală cu banii atraşi de unii primari aparţinând USL Arad.
„Judeţul Arad va primi o sută de miliarde pentru drumuri, în timp ce comuna Tîrnova, care are primar liberal, primeşte 83 de miliarde. Deci aproape cât întregul judeţ Arad la un loc”, a spus Adrian Ţolea.
Şmecheria lui Ţolea este una simplă prin asocierea celor două sume, însă uită intenţionat să explice faptul că judeţul Arad primeşte aceşti bani pentru anul 2013, în timp de comuna Tîrnova îi va primi în următorii trei ani, cât se vor desfăşura lucrările. Dincolo de acest fapt, ideea că unele administraţii din judeţul Arad primesc bani de la Guvernul  Ponta pentru anumite investiţii importante, îl supără pe Ţolea, din raţiuni politice. Cum va putea el să explice pe viitor că USL nu dă bani pentru judeţul Arad, în condiţiile în care acestea chiar sunt importante şi ajută comunităţile locale.
Edilii nu înţeleg de ce sunt arătaţi cu degetul
Contactat telefonic, primarul comunei Tîrnova, Florin Farcaşiu,  spune că nu înţelege de ce este arătat cu degetul de către cineva, atât timp cât a reuşit să atragă fonduri importante pentru asfaltarea mai multor drumuri din comună. „Comuna Tîrnova a obţinut, în baza HG 577, suma de 83 de mili­arde de lei vechi pentru asfaltare a 15 kilometri de drumuri. Cinci kilometri între Tîrnova şi Agrişu Mare şi zece kilometri drumuri din comună, care trebuie refăcute de la zero, fiind de pământ. Domnul Ţolea, prin comparaţia dintre sumele primite pentru drumurile judeţene şi cele primite de Tîrnova vrea să inducă opinia publică în eroare. Banii pentru drumurile judeţene sunt alocaţi pentru un singur an, în timp ce banii pentru drumurile din Tîrnova se întind pe mai mulţi ani, trei, patru, depinde cum evoluează lucrările. Cei de la PD-L din Consiliul Local Tîrnova s-au opus realizării acestei investiţii, atunci când au trebuit aprobaţi indicatorii tehnico-economici, înainte de licitaţie”, a explicat Florin Farcaşiu, primarul comunei Tîrnova.
Un alt primar USL luat la ţintă de Ţolea este Cristian Branc, primarul comunei Seleuş. Acesta a reuşit să obţină de la Ministerul Dezvoltării nu mai puţin de 94 de miliarde de lei vechi pentru realizarea canalizării, lucru care l-a deranjat pe vicepreşedintele CJA. Cristian Branc explică că de pe urma acestei investiţii vor beneficia 2.500 de locuitori ai comunei şi s-a arătat deranjat de faptul că este arătat cu degetul după ce a făcut un lucru bun. „Cine întreabă de banii obţinuţi pentru Seleuş? Adrian Ţolea, cel cu dansurile? El nu are treabă cu investiţiile. De această investiţie de la Seleuş vor beneficia 2.500 de oameni care se vor putea racorda la reţeaua de canalizare. Nu văd în asta un lucru rău. De ce nu a comentat domnul Ţolea de banii daţi de Ministerul Dezvoltării pe vremea când era condus de Elena Udrea? Atunci se alocau discreţionar fonduri către primarii PD-L şi nu comenta nimic. Nu se poate să existe asemenea comentarii răutăcioase când cineva, indiferent din ce partid face parte, aduce bani pentru judeţul Arad”, ne-a declarat Cristian Branc, primarul comunei Seleuş.

 • Nel... spune:

  Sluga lunara obligata de partid sa vorbeasca timpenii se numeste A. Tolea facind pereche cu alta sluga:Mosneag.

 • Ciumac spune:

  Dle Tolea, ca sa nu mai faci gafe, ar trebui sa nu mai vorbesti de unul singur! Ia-i alaturi pe dl.Iotcu si dl.Falca, te uiti fix in ochii lor, si astia iti transmit exact ce sa spui! Macar ei stiu sa minta si sa dezinformeze cu mai multa arta decat tine!!
  Asa ca e cazul sa munciti in echipa, poate macar asa o sa fiti mai convingatori cu electoratul oranj (ala care a mai ramas!)

 • DAN spune:

  dute dre..lui de t..n!
  pe langa ca esti p…t mai sii semnalizezi
  si tu esti politician……( … )

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției