Adulți și minori, toți ascunși între piese auto, încercând să iasă din țară

0
337

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, în cooperare cu lucrători ai I.T.P.F. Timişoara, au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar încărcat cu piese auto, douăzeci şi unu de cetăţeni străini, proveniţi din Siria, Irak şi Egipt, care încercau să iasă ilegal din ţară.

Totul s-a întâmplat în noaptea zilei de luni spre marți, 4 februarie 2020, în jurul orei 02.30. La frontieră s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor  pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 45 ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor cu semiremorca, înmatriculate în Turcia.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta piese auto de la o societate din Turcia, pentru o firmă din Polonia. Luat la un control amănunțit care trebuia neapărat efectuat în aceste condiții,  în partea din faţă a compartimentului marfă al autocamionului, printre bunurile transportate, au fost descoperite ascunse nu mai puțin de douăzeci şi unu persoane.
Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au găsit un grup de oameni format din unsprezece bărbați, şase femei și patru minori. La cercetări s-a stabilit ca adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 46 de ani, iar minorii între 4 și 17 ani. Toți sunt solicitanţi de azil in ţara noastră şi intenţionau să ajungă ilegal într-o ţară din vestul Europei.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul turc al automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat ,față de cetăţenii străini descoperiți ascunși, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.