Plenara de Primăvară a Adunării Regiunilor Europei – găzduită de Arad începe iar numărul oficialilor de peste graniță care vor participa depășește 150. Ultimele înscrieri s-au făcut din Belgia, Croaţia, Ungaria, Franţa, Olanda şi Ucraina.
Evenimentul organizat în perioada 20-22 martie are loc la Palatul Administrativ, în Sala Ferdinand şi Sala Regina Maria. Preşedintele Adunării va susţine marţi, la sediul Consiliului Judeţean Arad, o conferinţă comună cu preşedintele Iustin Cionca şi primarul Gheorghe Falcă.
Astfel, în cursul zilei de marţi, primarul şi preşedintele Consiliului Judeţean Arad vor prezenta în plen strategia de dezvoltare a Aradului, la nivel de municipiu şi judeţ, cu accent pe parcursul european pe care judeţul nostru şi l-a asumat. Miercuri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea, va media o prezentare despre conectarea infrastructurii rutiere arădene la reţeaua europeană de transport. „Valorile europene reprezintă foaia noastră de parcurs pentru viitor. Ne-am propus ca în aceste trei zile în care Consiliul Judeţean Arad, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, găzduieşte Adunarea Regiunilor Europei, să le prezentăm participanţilor din câteva zeci de ţări europene imaginea unei Românii puternice, stabile, o Românie a lucrului bine făcut cel puţin dacă ne raportăm la ceea ce se întâmplă în vestul ţării”, a susținut Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
La evenimentele din cele trei zile şi-au anunţat participarea membri ai corpului diplomatic în România, apreciindu-se importanţa Plenarei de Primăvară a adunării Regiunilor Europei, un organism care dictează ritmul şi strategiile de dezvoltare în țările UE.
(S.S.)

Recomandările redacției