Un om de afaceri din Arad a fost ridicat de procurorii DIICOT, după ce, în ultimele luni, și-ar fi spionat fosta soție cu ajutorul tehnologiei.

Arădeanul a  reușit cu ajutorul unei aplicații să aibă acces la toate conversațiile pe care femeia le avea pe telefon. Anchetatorii i-au percheziționat locuința de lângă Timișoara și sediul firmei, de unde au ridicat mai multe stick-uri de memorie și calculatoare, conform surselor Protv.

Omul de afaceri era divorțat de soție  de opt ani de zile, însă, pentru că aveau un copil, nu au făcut partajul și au continuat să locuiască împreună. În tot acest timp femeia susține că ar fi fost agresată și îl acuză pe fostul ei partener de o gelozie morbidă.

Conform Protv,  femeia îl acuză pe soț de violență. „Aceste violențe au continuat, s-a încercat să se apeleze la poliție, dar nu s-a putut, a trebuit doamna Roman să renunțe la plângerile penale”, spune Dana Diaconu, avocata femeii.

În cursul anului  trecut, soția omului de afaceri a obținut un ordin de protecție împotriva lui, iar acest lucru l-a obligat să se mute de acasă. Din toamnă, femeia a simțit că bărbatul îi știe orice mișcare. A depus plângere la DIICOT, iar miercuri locuința lui a fost percheziționată. Cel acuzat neagă, însă, orice învinuire.

Omul de afaceri nu a recunoscut fapta, conform răspunsurilor date în momentul ridicării acestuia de la domiciliu.  

Ce au găsit la dumneavoastră?

Ghiță Mircea Roman, suspect: „Nimic. Absolut nimic.”

Dar v-ați spionat soția?

Ghiță Mircea Roman, suspect: „De ce să îmi spionez soția?”

 Ați hârțuit-o?

Ghiță Mircea Roman, suspect: „Nu, n-am hărțuit-o!”

Conform  anchetatorilor, bărbatul, ajutat de o altă femeie, a clonat atât telefonul mobil cât și calculatorul fostei soții pentru a avea acces la toate conversațiile ei, iar pe mașină a montat un dispozitiv GPS prin care îi urmărea fiecare orice mișcare.

 „Clienta mea a constatat că ceea ce spunea, ce exprima în diferite locuri în casă, în mașină, în diferite locuri, în casă, în mașină, era fie reprodus, a doua, a treia zi era reprodus, fie erau unele planuri și strategii erau dejucate, paralizate, a tras concluzia că cineva știe ce face ea”, spune avocata soției.

Omul de afaceri este cercetat pentru acces ilegal la un sistem informatic, interceptarea ilegală a unei transmisii de date și transfer neautorizat de date. Bărbatul a făcut avere în domeniul imobiliar, după ce a cumpărat mai multe terenuri și a ridicat un cartier de vile lângă Arad.

sursa Protv

Recomandările redacției