Afgani depistați ascunși în automarfare, la frontiera cu Ungaria

0
192

Treisprezece cetățeni din Afganistan au fost depistaţi, de poliţiştii de frontieră de la P.T.F Nădlac şi Nădlac II, în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera de stat în Ungaria, ascunşi în automarfare.

Joi, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Poliţiei de Frontieră Nădlac II, judeţul Arad, au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier, înmatriculat în România, condus de un cetăţean român.

Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de sârmă de aluminiu pentru o societate din Polonia.

În urma efectuării controlului, în interiorul compartimentului de marfă au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, şapte cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 33 de ani, solicitanţi de azil în România.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat într-un automarfar condus de un cetăţean turc, ce transporta ţevi metalice pe ruta Turcia-Germania, şase cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Tot joi, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au desfăşurat acţiuni preventive pe linia migraţiei ilegale în zona de competenţă şi au identificat astfel mai multe grupuri care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

Polițiștii au îndeplinit procedurile legale în vederea stabilirii identității pentru cele 37 de persoane identificate şi au constatat că sunt solicitante de azil în ţara noastră, fiind în evidenţa centrelor regionale de cazare şi proceduri pentru solicitanții de azil, sens în care au fost îndrumate către centrele zonale din care provin şi locuiesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.