NatoȘase soldați ai misiunii NATO în Afganistan au murit, marți, în sudul acestei țări, în urma prăbușirii elicopterului la bordul căruia se aflau, au anunțat forțele de coaliție, care invocă un accident, în timp ce rebelii talibani vorbesc de un atac asupra aparatului în cauză, transmite AFP.

‘O anchetă a fost demarată pentru a se stabili cauza prăbușirii. Din primele informații, nu au existat activități rebele în sector în momentul prăbușirii’, a precizat misiunea NATO în Afganistan (ISAF), într-un scurt comunicat transmis AFP.

Talibanii au afirmat, totuși, că au doborât un elicopter american în cursul zilei, în provincia Zabul (sud).

‘Pot să confirm prăbușirea elicopterului în această după-amiază în satul Ebrahimkhial din districtul Shah Joy, dar nu avem informații pentru moment privind victimele și nici cauza prăbușirii’, a declarat agenției de presă franceze Mohammad Jan Rasolyar, viceguvernatorul provinciei Zabul.

NATO nu a precizat cetățenia celor șase soldați care și-au pierdut viața în acest presupus accident, care intervine la o zi după vizita surpriză făcută de premierul David Cameron trupelor britanice desfășurate la Camp Bastion, în provincia Helmand, un fief al talibanilor din sudul țării.AGERPRES

Recomandările redacției