AFIR a epuizat toate fondurile pentru sisteme de irigații

0
534

Peste 300 de fermieri au accesat fonduri pentru sisteme de irigații. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat închiderea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru investiții în infrastructura de irigații, ca urmare a epuizării fondurilor disponibile pentru această sesiune. Fondurile pentru acest tip de investiții sunt alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

În total, fondurile alocate s-au ridicat la 300.609.581 de euro. Alocarea financiară aferentă acestei sesiuni a fost de 200 milioane de euro, iar plafonul de primire a solicitărilor de finanțare de 300 milioane de euro .

„Într-un interval de aproximativ 7 luni, AFIR a primit solicitări de finanțare de peste 300 de milioane de euro pentru realizarea investițiilor în infrastructura secundară de irigații. Mi-aș fi dorit să avem o anvelopă financiară mai mare pentru acest sector extrem de important – irigațiile. Sper ca în exercițiul viitor 2021 – 2027, să fim în măsură să majorăm această sumă”, a spus directorul AFIR, Adrian Cheșnoiu.

Sprijinul acordat prin submăsura 4.3 este 100% nerambursabil și se ridică la maximum 1.000.000 de euro/ proiect. Finanțarea nerambursabilă se acordă pentru modernizarea infrastructurii secundare de irigații, a clădirilor aferente stațiilor de pompare de punere sub presiune, precum și racordarea stațiilor la utilități, construcția şi modernizarea bazinelor de colectare și stocare a apei de irigat.

Agricultorii arădeni interesați de o următoare sesiune pentru accesarea de bani nerambursabili în acest scop, se pot interesa la AFIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.