utilaje

Baza de Date este pentru mașini, utilaje și echipamente specializate

AFIR simplifică achizițiile pentru beneficiarii privați ai PNDR

Conform unui comunicat primit recent, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) simplifică procedura de achiziție pentru beneficiarii privați ai PNDR. Astfel, AFIR a publicat pe site-ul oficial, www.afir.madr.ro, Baza de Date cu Prețuri de Referință pentru mașini, utilaje și echipamente specializate, care pot fi achiziționate de către beneficiarii privaţi prin măsurile de investiții aferente Programului Național de Dezvoltare Rurală.

„Baza de date cu prețuri de referință a fost aprobată prin Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 1571 din 15.10.2014. Această bază de date este disponibilă pe site-ul AFIR sub forma unei aplicaţii web şi poate fi utilizată atât de viitorii beneficiari ai PNDR, cât şi de beneficiarii care vor demara procedura de achiziţie. Aplicația bazei de date va rula online pe site-ul AFIR, fără a fi nevoie de descărcarea acesteia de către cei care doresc să o folosească“ se precizează mai departe.

De asemenea în același comunicat se mai spune că, practic în cazul în care beneficiarul privat doreşte să achiziţioneze un produs care se regăseşte în Baza de date cu preţuri de referinţă a AFIR, acesta va putea să-l achiziţioneze direct, fără a mai parcurge procedura de selecţie de oferte“.

Recomandările redacției