Sâmbătă dimineața, de la ora 11, pe stadionul din Sânicolau Mic va avea loc un meci amical între UTA și Ripensia Timișoara. Informația apare de două zile pe site-ul oficial al Ripensiei, timp în care clubul UTA păstrează tăcerea asupra acestei partide de pregătire. Am întrebat dacă această informație se confirmă dar sunt mai bine de 48 de ore de când nu am primit niciun răspuns, lucru care ridică mari semne de întrebare vis-a-vis de ceea ce se întâmplă în clubul UTA din punct de vedere al relației cu suporterii.

Amicalul cu Ripensia nu este singura știre pe care oficialii clubului UTA au „uitat“ să o ofere suporterilor. A trebuit să aflăm de pe site-ul celor de la Corvinul Hunedoara că Marcel Mercioiu și Adrian Mar vor juca la echipa hunedoreană și nu vor mai face parte din lotul lui Ilie Poenaru (Mercioiu pleacă împrumut iar Mar definitiv). De asemenea, tot din alte surse a trebuit să aflăm că UTA a încheiat un parteneriat cu Progresul Pecica pentru rularea jucătorilor tineri la această echipă (unde a ajuns deja de exemplu portarul Alexandru Roșca). În acest timp, pe pagina oficială a clubului apar imagini (foarte frumoase de altfel) de la antrenamentul echipei, semn că pe partea de media există activitate. Sigur că nu cei care se ocupă de acest compartiment sunt de vină pentru vidul de informație deoarece ei publică doar ceea ce li se cere dinspre conducere să aducă la cunoștința suporterilor.

Este foarte ciudată această strategie de a „ascunde“ UTA de ochii suporterilor. De unde până acum eram cu toții „împreună pentru un vis“, acum fanii sunt ținuți în ceață, trecuți prin tot felul de cazne până apucă să-și facă un abonament iar întreaga atmosferă generală de la club pare una de cetate asediată.

Revenind la amicalul cu Ripensia, e lesne de înțeles că s-a apelat la această soluție doarece pe Arena „Francisc Neuman“ nu se poate juca, aici fiind organizată sâmbătă seara Supercupa României. Nici varianta ca meciul să se fi jucat a doua zi nu era una realistă ținând cont că la problemele pe care le are gazonul, ar fi fost un risc enorm să organizezi două partide acolo într-un interval de 24 de ore. Dar cum echipa avea nevoie de încă un meci înainte de startul campionatului, s-a ajuns la această soluție de compromis. Asta probabil face ca și prezentarea festivă a lotului să fie anulată pentru că ar fi ridicol să faci un asemenea eveniment pe un teren de cartier. Sigur, cei din club ar fi putut alege soluția de a prezenta lotul într-un spațiu public central, în cadrul unui eveniment special gândit pentru asta, așa cum se întâmplă și la alte cluburi dar, în contextul amintitei atmosfere, ceva ne face să credem că pretextul de a renunța la acest eveniment le vine unora ca o mănușă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției