Aflat la debutul internaţional, atletul Andrei Severin s-a apropiat de podiumul balcanic

0
148

Debutant la un concurs internaţional de o asemenea anvergură, tânărul atlet arădean Andrei Severin nu a fost deloc departe de o medalie la Campionatele Balcanice pentru juniori I, de la Istanbul, desfăşurate zilele trecute. Elevul profesorului Constantin Miclea, dublă legitimare CSŞ Gloria Arad – CSM Arad, a ocupat locul patru în proba de aruncarea suliţei, cu 56,32 metri.

L-a durut puţin umărul şi a fost probabil şi tracul debutului, el fiind la primul concurs internaţional. Nu a fost departe de podium, cu 58 de metri – cât el a aruncat în iarnă – s-a luat medalie. Este totuşi un rezultat bun şi promiţător pentru viitor”, spune antrenorul său, Constantin Miclea, potrivit site-ului celor de la CSM Arad.

Campion naţional de tineret şi medaliat cu bronz la seniori în acest an, Severin a concurat într-o companie selectă la nivel juvenil balcanic, alături de campioni din Turcia, Serbia, Bulgaria sau Moldova. La cea de-a 51-a ediție a Campionatelor Balcanice rezervate juniorilor 1 (U20), România s-a clasat pe locul secund, cu un total de 21 de medalii, dintre care 6 de aur, 10 de argint şi 5 de bronz. Au concurat peste 300 de sportivi din 16 țări, Turcia ocupând primul loc, cu 33 de medalii, în vreme ce Serbia a fost a treia în ierarhie, cu 19 medalii.

Un alt atlet arădean se pregăteşte de Balcaniadă, dar la categoria juniori II, este vorba despre Mihai Motorca, disc (dublă legitimare CSŞ Gloria – CSM Arad). El are şanse mari să participe în august, la puternica întrecere din Serbia. Lotul de Balcanice se va definitiva după rezultatele de la Naţionale, din perioada 16-17 iulie. Săptămâna viitoare urmează, pe Cluj Arena, Campionatele Internaţionale ale României şi Cupa României pentru tineret şi seniori, printre participanţi numărându-se şi doi sportivi ai profesorului Miclea de la CSM Arad, Denis Both şi Andrei Severin, ambii urmând să concureze în proba de aruncarea suliţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.