Aflată în izolare după ce s-a întors din Germania, găsită de polițiști cu câinele prin parc

1
438

Ordonanțele Militare vin una după cealaltă, majoritatea au ales să se autoizoleze, magazinele au program scurt, cei care pot muncesc de acasă și mănușile și măștile sunt purtate de foarte mulți pe străzi. Multe persoane sunt cele care au înțeles ce înseamnă sfaturile medicilor și că prevenția este cea mai bună cale prin care se poate evita virusul. Cu toate acestea, mai există și acea categorie de oameni care nu văd și nu înțeleg sfaturile și obligațiile pe care le au, fie acesta doar morale. 

Din păcate, cei mai mulți care încalcă regulile sunt tocmai cei care au fost expuși virusului și au obligația de a sta în izolare măcar cele 14 zile obligatorii, asta în cazul în care au scăpat de carantină. 

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au întocmit la data de 09.04.2020 un dosar de urmărire penală urmare faptului că în data de 01.04.2020, organele de cercetare penală din cadrul Politiei Municipiul Arad -Biroul Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană aflată în izolare la domiciliu, urmare revenirii din Germania, a fost depistată la data de 28.03.2020 în parcul Europa din municipiul Arad în timp ce plimba câinele.
În cauză a fost dispusă de către organele de cercetare penală începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Urmărirea penală continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale”, au declarat reprezentanții Parchetului.

Așadar, încă o dată, plimbatul animalului de companie a fost mult mai importantă pentru o persoană care locuiește în Arad ca și statul în izolare. Cu toate că regulile sunt făcute în așa fel încât să fie înțelese de toată lumea, sunt persoane care refuză cu orice preț să conștientizeze faptul că ele însele pot să fie pericol pentru cei din jur. 

1 COMENTARIU

  1. Întreb eu ,mă duc în parc și-mi plimb câinele ,nu merg să mă întîlnesc cu nimeni ,mă autoizolez în natură o oră ,pe cine infectez ,sau ,cine mă infectează ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.