Agenții casieri arădeni se pot întoarce acasă: Serviciul din Timișoara va reveni la normal, după haosul provocat de ancheta de corupție

0
776

Prefectura Timiș a anunțat că din data de 19 iulie, activitatea la ghișeele Serviciului de înmatriculări auto din Iulius Town Timișoara revine la normal. Vor fi preluate dosarele de înmatriculare din data curentă, conform programărilor.

În urmă cu o lună, agenți casieri din Arad și Bihor au fost chemați să „salveze” situația înmatriculărilor din Timișoara.

Compartimentul de Înmatriculări din Timișoara s-a confruntat cu o criză de personal, după ce zece angajați au fost ridicați de Direcția Generală Anticorupție (DGA), pentru luare de mită. Astfel, trei agenți au fost chemați din concediu, iar alți doi au fost aduși din Arad și Bihor.

Efectul este resimțit de populație. În consecință, am rechemat din concediu trei lucrători care vor fi instruiți pe acest segment, înmatriculări, am redistribuit personalul existent către înmatriculări, am delegat doi agenți casieri de la Arad și de la Bihor și vor veni în sprijinul structurii de la Timiș. De asemenea, am încercat să transferăm parte din presiune către punctul de lucru de la Lugoj în aceste zile, tocmai pentru ca cetățenii să nu aibă de suferit și să trebuiască să aștepte foarte mult. Practic, s-au operaționalizat înmatriculările provizorii din acestă săptămână, iar ghișeele de înmatriculări definitive vor fi operaționale săptămâna viitoare la program normal”, a declarat atunci ministrul de interne Lucian Bode, la Timișoara.

Bode a mai spus și că situația nu face cinste structurilor MAI, iar semnalul este unul foarte prost.

În 14 iunie, zece agenți de poliție de la S.R.P.C.I.V. – Compartimentul Înmatriculare și Evidență a Vehiculelor Rutiere Timișoara, au fost chemați la serviciu pentru a participa la un seminar pe teme de anticorupție, organizat de Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Timiș. În momentul în care s-au adunat, cei de la DGA i-au anunțat că urmează să fie duși de fapt la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, într-un dosar de luare de mită în formă continuată.

Cei zece au fost audiați, iar la final, nouă dintre ei au fost reținuți pentru 24 de ore. În 15 iunie, agenții de poliție au fost prezentați magistraților de la Tribunalul Timiș cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au decis atunci să îi aresteze pe cei nouă pentru 30 de zile.

În fapt, din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai patru luni (perioada ianuarie – mai 2021), aceștia au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 și 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare. În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită”, transmiteau la momentul reținerii, cei de la DGA – Serviciul Județean Anticorupție Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.