Agențiile de turism în pragul colapsului

0
728

Pandemia a distrus în totalitate apetitul românilor pentru vacanţe în atât în țară cât și în afara ţării. Agențiile de turism din Arad sunt afectate grav în urma acestui fapt, spunând că pagubele sunt uriașe.

Restricţiile drastice de călătorie impuse, au golit buzunarele agenţiilor de turism arădene, care au ajuns în situaţia în care înregistrează încasări modice de luni întregi.

Numărul solicitărilor de vacanțe a scăzut foarte mult, turismul a avut de suferit cel mai mult în această perioadă. Comparativ cu anul trecut, vânzările au scăzut cu până la 90% în unele cazuri. Foarte multe persoane au anulat concediile, unii dintre ei au ales să reprogrameze sejurul pentru anul viitor.

Reprezentanții agențiilor de turism din Arad spun că prețurile din această perioadă sunt mult mai mici decât în anii trecuți, în special pentru destinațiile mai luxoase din Grecia, Turcia și Egipt. Foarte multă lume a anulat vacanţele. Anul acesta, numărul cererilor a scăzut cu 90 %. Domeniul este extrem de afectat. Deși prețurile sunt foarte avantajoase pentru perioada aceasta, oamenii se tem și aleg să anuleze sau să reprogrameze sejurul.

Turiștii preferă să stea acasă de teama covidului. Vânzările au scăzut cu 75%. Pentru sărbăbătorile de iarnă cererea e foarte timidă, nu se cumpară pachete și nici măcar bilete de avion. Speranțe ar mai fi pentru perioada de vară când se vor folosi vouchere”, ne mărturisește un reprezentant dintr-o agenție arădeană.

Deși prețurile sunt accesibile, oamenilor le este frică să meargă, din cauza instabilității situației și a faptului că regulile se schimbă de la o zi la alta.

Tot sectorul turismului este foarte afectat, au fost mai puține cereri în această perioadă, față de perioda similară a anului trecut. Majoritatea turiștilor au reprogramat pentru anul viitor. Prețurile sunt diferite, oferte de last minute sau early booking la prețuri avantajoase, dar din cauza restricțiilor, oamenii nu se decid.”, spun consultanții în turism de la o agențiile arădene.

Vânzările au scăzut cu 90% în această perioadă. Pentru Crăciun și Revelion nu s- a cumparăt nimic. Lumea e speriată, nici nu sună telefonul. Am fost nevoiți să închidem agențiile de la Timișoara și Oradea. Personalul ne pleacă deoarece nu avem vânzări. Mai vindem doar bilete de avion Timișoara- Otopeni”, ne spune Linda Iga, reprezentanta unei alte agenții arădene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.