Agricultori din zonele Curtici și Sântana au solicitat sprijin pentru culturile afectate de ape

0
388
teren agricol calamitat
Există posibilitatea despăgubirilor pentru culturile agricole compromise de vreme

La finele anului trecut ne-am adresat directorului executiv al Direcției pentru Agricultură a Județului Arad, doctor-inginer Ioan Martin Pentru a afla unele aspecte din agricultura arădeană: rezultate agricole, situații, noutăți legislative ș.a.

Printre aspectele precizate s-a numărat și cel legat de  HG 865 din octombrie 2014 – privind aprobarea schemei „Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice manifestate în perioada ianuarie – august 2014 care se acordă în agricultură, în sectorul vegetal“. Acesta cu referire directă la aspectul că din punct de vedere meterologic, anul 2014 a fost extrem de dificil, cu foarte multe ploi.

„În Arad, la Direcția pentru Agricultură a Județului Arad s-au depus până în a doua decadă a lui decembrie 2014 solicitări pentru acordarea de sprijin conform HG 865 pentru 342,82 hectare cultivate cu  grâu, cu suma de 114844,70 lei. Au fost doar șapte solicitări, beneficiari ai acestei hotărâri care au solicitat ajutorul fiind agricultori din zonele Curtici și Sântana; achitarea se va face la începutul acestui an“ ne preciza directorul Ioan Martin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.