Agricultorii arădeni au depus la APIA aproape 2.000 de cereri de plată pe suprafață

0
218

Una dintre instituțiile care nu-și poate restricționa programul cu publicul este Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, întrucât este în plină derulare campania de depunere a Cererilor Unice de Plată pe suprafață. Campania a luat start la începutul aestei luni și continuă până pe 15 mai. Reprezentanții APIA fac apel la fermierii arădeni să respecte programările pentru a nu se crea aglomerație și alte probleme. De la începutul campaniei, la nivel de Arad s-au depus un numar de 2.398 cereri de plată pentru o suprafață, pentru 9767, 63 ha.

„Reamintim că se depune o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. În cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol cererea se depune la Centrele județene APIA, iar la Centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol. Fermierii sunt rugați pe această cale să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform invitației primite pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererilor în campania 2020“, a susținut Alin Triponescu, directorul APIA Arad.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.