Agricultorii arădeni primesc, în aceste zile, o parte din subvenţia pe suprafață

0
405

apia

Agricultorii arădeni vor primi subvenții pe suprafață în aceste zile. Agentia de Plati şi Interventie pentru Agricultură – centrul județean  Arad anunţă că începând cu data de 19 ianuarie 2015 a demarat efectuarea plăților pentru diferența de sprijin financiar pe componenta Schema de plată unică pe suprafață (SAPS) și ajutoare naționale tranzitorii (ANT) pentru cererile de plată pe suprafață depuse în campania 2014.

Începând cu data de 21 ianuarie 2015 banii vor fi virați în conturile fermierilor. „Fermierii ale caror cereri de plată sunt supuse verificarilor specifice vor beneficia de sprijin financiar până cel târziu la sfârșitul lunii februarie 2015. Dacă avansul acordat până la sfarșitul anului trecut a fost de 69 de euro pe hectar, diferența de plată se ridică la 70,38 euro pe hectar. La acestea se adaugă 19,81 de euro pe hectar din bugetul național care se acordă în sectorul vegetal în cadrul schemei de ajutoare nationale tranzitorii, pentru culturile amplasate pe teren arabil (ANT)“, a susținut Gheorghe Alda, directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Plăţile se fac în lei, la cursul de schimb de 4,4102 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2014 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 342/03 din 1 octombrie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.