Agricultorii arădeni vor primi compensaţii pentru pagubele cauzate de secetă

0
511

Agricultorii arădeni vor primi subvenţii pentru compensarea pagubelor cauzate de seceta din timpul anului. Ajutoarele de stat sunt reglementate prin Ordonanta de Urgentă 45 din 23 octombrie 2015.
Potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Arad, pot beneficia de acest ajutor de stat: producătorii agricoli persoane fizice, producători persoane fizice autorizate (PFA), întreprinderi individuale (II), intreprinderi familiale (IF), producători agricoli persoane juridice precum şi orice formă asociativă cu sau fără persona­litate juridică.
Pentru a fi eligibili schemei de ajutor de stat, beneficiarii trebuie să îndeplinească mai multe criterii şi anume: să deţină proces – verbal de constatare şi evaluare a pagubelor încheiat în perioada cuprinsă între 1 aprilie si 20 octombrie 2015 în care să fie înscrise informaţii privind cultura, suprafaţa calamitată şi procentul de calamitate de peste 30 %; să fie înregistraţi în evidentele APIA cu cerere unică de plată aferentă anului 2015 şi să fie eligibili pentru schema de plată unică pe suprafată aferentă
anului 2015 în urma controlului administrativ efectuat de APIA.
Beneficiarii care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate pot depune până la data de 30 noiembrie, o cerere de acordare a aju­- torului. Cererile se pot depune începând cu data de 3 noiembrie 2015, iar modelul de cerere poate fi ridicat, în vederea completării, şi de la primăria la care a fost încheiat procesul – verbal de constatare şi evaluare a pagubelor şi vor fi depuse împre­ună cu documentele anexate la APIA Centru Judeţean ARAD, stra­da Fratii Neumann, nr 10, etajul 2. Mai multe informaţii pot fi obţinute de la sediul APIA Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.