În sezonul estival, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură face o serie de plăți, de la subvenții, la decontarea combustibilului folosit în agricultură. Agricultorii arădeni care nu au depus încă cereri pentru decontarea motorinei folosite în agricultră în primele două trimestre ale anului o pot face, luna aceasta.

„În luna iulie, fermierii pot depune cereri de plată pentru decontarea facturilor pentru motorina utilizată în perioada 1 ianuarie – 30 iunie, deci în două trimestre. Sunt unii care au solicitat, dar mai sunt agricultori care mai pot deconta și sunt așteptați să se prezinte la APIA. Unii au venit, unii încă nu, pentru că fiecare fermier își stabilește planul propriu“, a susținut Alin Triponescu, directorul APIA Arad.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse, pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Cererile se depun la centrele APIA, de către administrator/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administrator şi este însoţită de copia actului de identitate al persoanei împuternicite.

Recomandările redacției