Spre deosebire de alte comune în care ocupaţia de bază este tot cultivarea pământului şi în care agricultorii sunt nevoiţi să-şi vândă cerealele la scurt timp după recoltarea lor, în Olari lucrurile stau cu totul altfel. Această situaţie benefică se datorează faptului că în Olari a existat iniţiativa unor investitori care au construit silozuri uriaşe pentru stocarea producţiei agricole în condiţii corespunzătoare.
În primul rând este benefic aspectul că localnicii au terenurile agricole cuprinse într-o asociaţie – CAI Olari, care are în arendă peste 1.700 de hectare de teren agricol – asociaţie merge foarte bine şi care le dă la sfârşitul fiecărui an agricol cota-parte din produsele cultivate.
Iniţial au existat doar două silozuri, dar s-a construit şi este absolut funcţional şi un al treilea. Fiecare dintre cele trei silozuri existente acum au o capacitate de circa 4.000 de tone, capaci­tatea totală de stocare fiind, în conse­- cinţă, de peste 12.000 de tone la care se mai adaugă acum și o magazie cu spații mari de stocare la nivelul solului. Aceste posibilităţi deosebite de stocare a cerealelor oferă localnicilor şansa ca producţia să fie vândută când preţurile se apropie de valoarea reală a cerealelor produse. În afara acestei societăţi la nivelul comunei mai există doar vreo două-trei persoane care achiziţionează cantităţi mari de cereale.

Recomandările redacției