ospatar_chelnerChiar dacă nu ai avut succes nici în sesiunea de toamnă a bacalaureatului, nu dispera! Important este să vrei să înveţi şi să te perfecţionezi într-un domeniu. Şi ai să găseşti destul de uşor un loc de muncă pe măsura aşteptărilor tale.

Să aştepţi următoarea sesiune stând acasă nu este o soluţie: nu vei face decât să aduni frustrări, pentru că nu ai bani, iar familia îţi va reproşa tot timpul că nu ai luat diploma… Aşa că ia-ţi viaţa în propriile mâini şi caută-ţi un job pe măsură. Indiferent dacă este vorba despre părinţi sau despre viitorul tău angajator, demonstrează că eşti o persoană de încredere şi că lumea se poate baza pe tine. Diploma de Bac nu este totul. Şi tu ai, cu siguranţă, calităţi care te recomandă. Foloseşte- te de ele, chiar dacă nu ai o diplomă în mână.

Începe cu un job în servicii

Dacă te pricepi la gătit, poţi să te angajezi în cadrul unui restaurant de tip fastfood sau într-o cafenea. Pe eJobs.ro, cel mai mare site de jo- buri din România, găseşti de lucru în restaurante din Bucureşti, Timişoara, Oradea, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa sau Sibiu. Experienţa anterioară nu este necesară, iar tu poţi alege un program de lucru flexibil. Mai multe detalii poţi afla accesând adresa: bit.ly/KFC_eJobs. În plus, găseşti peste 860 de oferte în domeniu, în toată ţara. Tot ce trebuie să faci este să intri pe: bit.ly/restaurant_catering, să îţi completezi CV-ul eJobs şi aplici direct la anunţurile de recrutare publicate de angajatori.

Ai şanse mari şi în vânzări

Dacă eşti o persoană comunicativă, cu iniţiativă, dar şi cu un aspect îngrijit, poţi să îţi găseşti un job în vânzări. Poţi lucra ca hostess pentru un showroom sau ca merchandiser în cadrul marilor lanţuri comerciale. Rolul tău va fi să asiguri existenţa la raft a produselor companiei, dar să le şi prezinţi potenţialilor clienţi. Dacă eşti atras(ă) de zona de servicii, îţi poţi găsi de lucru, spre exemplu, în cadrul unui cinematograf, aşa cum sunt cele din marile centre comerciale. Pentru a te angaja, este necesar să ai abilităţi bune de comunicare, dar să ştii să lucrezi şi cu cifrele. Aşadar, oferta este diversă şi în vânzări. Pe eJobs găseşti peste 2.100 de posturi în toată ţara, la care poţi aplica online accesând: bit.ly/eJobs_comert.

Ce mai aştepţi?

Intră pe www.eJobs.ro şi creează-ţi cont de candidat. Completează-ţi CV-ul cu datele de identificare. Adaugă informaţii despre calităţile tale şi despre experienţele acumulate. Sigur te-ai implicat măcar într-un proiect la şcoală sau ai avut vreun job de vară care te recomandă. Aplică la anunţurile de angajare după ce citeşti cu atenţie cerinţele companiei.

SURSA: http://www.libertatea.ro

Recomandările redacției