AJF Arad își chestionează afiliații: vor și pot să mai reia actualul sezon în condițiile impuse de autorități?

0
408

Antrenamentele fotbaliștilor s-au reluat în primul și al doilea eșalon (aici, doar la cele 6 formații ce vor disputa play-offul), în timp ce Liga a III-a a fost „înghețată” oficial de aproape două săptămâni. Teoretic, fotbalul județean ar trebui să se oprească și el, atâta timp cât protocolul de sănătate pentru cluburi,a foarte strict și costisitor, este același ca la primele două ligi din România, doar că nimic nu este sigur.
Înainte de a lua o decizie finală, Asociațile Județene de Fotbal sunt datoare să ia pulsul echipelor implicate în competițiile oficiale de seniori și, în acest sens, cea de la Arad a gândit un chestionar cu două întrebări. E doar prima fază a consultărilor, iar dacă majoritatea afiliaților va decide că dorește să revină pe teren în acest sezon, cu respectarea protocolui, se va merge mai departe cu dezbaterea unor scenarii de continuare a întrecerilor.
Până una alta, conducerea AJF Arad ne-a informat în această seară:
„Comitetul Executiv al AJF Arad din data de 20.05.2020, întrunit în mod statutar, în prezența majorității membrilor săi, adoptă următoarele decizii:
· Având în vedere necesitatea reluării competițiilor sportive la nivel județean s-a stabilit un chestionar, prin care afiliații să își poată
exprima dorinta în ceea ce priveste înce­perea campionatelor judetene de Liga a IV-a, Liga
a V-a, Liga a VI-a.
· Chestionarul va fi transmis până în data de 27.05.2020, ora 16.00 pe e-mail-ul AJF ARAD sau fax. Întrebările din chestionar sunt următoarele:
1. Clubul/Asociatia dvs. doreste reluarea sezonului competiţional 2019 – 2020?
1. Da
2. Nu
2. Daca DA , clubul/asociaţia dispune de resurse financiare disponibile pentru a acoperi cheltuieli impuse prin protocolul medical stabilit de Ministerul Sănătății si Ministerul Tineretului si Sportului (teste RT-PCR pentru staful tehnic propriu, jucători, arbitri și observatori).
1. Da
2. Nu
· Nota: decizia de reluare a competițiilor este luată sub rezerva hotărârilor date de către autorități”
Oarecum, AJF-urile sunt obligate să găsească o soluție măcar la disputarea unui play-off sau a unui baraj județean, atâta timp cât Federația le-a cerut să desemneze echipa campioană, cea care va participa, la rândul ei, undeva la finele lunii iulie, începutul lunii august, la un alt baraj în trei pentru promovarea în Liga 3-a. Din informațiile noastre, cel puțin primele cinci-șase echipe clasate în primul eșalon județean ar dori să se mai înfrunte într-un play-off, având – totodată – speranța că după 1 sau măcar 15 iunie, protocolul nu mai fi atât de strict.
Până una-alta, în următoarea săptămână, e așteptat votul colectiv al afiliaților. „E corect să avem pulsul cluburilor, trebuie să le întrebăm pe toate. Sunt vremuri grele și e greu să luăm o decizie. Așteptăm finalul lunii, sperăm să avem mult mai multe informații atunci. În cazul în care s-ar putea juca, măcar la Liga a IV-a, cred eu, atunci ne vom gândi mai departe lpe ce varianta de terminare a sezonului putem merge. De la play-off cu câteva echipe, până la baraj între locurile 1 și 2. Dar, prima dată să vedem dacă mai putem continua fizic, dacă ne permit autoritățile sanitare și Ministerul Tineretului și Sportului. Dorința afiliaților e importantă, dar la fel sunt și măsurile impuse de autorități”, spune Andras Mako, pteședintele interimar al AJF Arad.
Despre voința afiliaților a vorbit și Vasile Rad, care a insistat mult și pe respectarea acelui protocol ce le dă bătăi de cap inclusiv formațiilor din Liga 1. „Astăzi, s-a discutat des­pre posibilitatea reluării competițiilor și la nivel județean. Avem un protocol medical care trebuie respectat de cei care doresc să înceapă competiția, acesta a fost impus echipelor profesioniste și probabil va fi valabil și pentru cele de amatori. Deocamdată am trimis un chestionar tuturor membrilor afiliați, care cuprinde doar două întrebări. La ședința de Comitet Executiv, de la finalul lunii mai, am vrea să vedem dacă putem lua hotărâri, în funcție și de răspunsurile afiliaților, dar mai ales de informarea de la MTS, care a promis că va anunța dacă și când se vor putea relua competițiile de amatori”, ne-a declarat se­cretarul general al AJF Arad.
Așadar, există ceva șanse să le mai vedem pe teren pe Zăbrani, Curtici, Sântana, Păuliș și, eventual, Ineu și Șimand. Mai jos, de la locul 6 în jos în Liga a IV-a și mai ales în ligile 5 și 6 e greu de crezut că întrecerile nu se vor „îngheța”, pentru a putea fi reluate cu sezonul 2020-2021 în lunile august-septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.