AJOFM anunță arădenii de oferta de job-uri din UE și serviciile de care pot beneficia

0
553

Șomerii arădeni, dar și persoanele interesate să își schimbe job-ul, cu unul peste graniță – au la dispoziție o ofertă variată de locuri de muncă, la angajatori străini. Reprezentanții Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă anunță că îi sprijină pe toți cei care vor să plece la muncă în străinătate, prin rețeaua de ocupare Eures.

„Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad oferă servicii gratuite de informare, consiliere și mediere, persoanelor care doresc să ocupe locurile de muncă vacante, oferite de angajatorii din străinătate, inclusiv asistență în ceea ce privește redactarea CV-urilor.

ANOFM gestionează portalul național EURES –www.anofm.ro/eures, unde sunt vizibile ofertele de muncă disponibile în spatiul UE/SEE (n.a Spatiul Economic European), detaliate pe tari , ocupatii, cerinte de ocupare a locului de munca, etc. În plus, toate locurile de muncă vacante la nivel european pot fi vizualizate pe portalul european EURES – www.eures.europa.eu, iar pentru a aplica pentru un astfel de loc de muncă, trebuie selectate doar ofertele marcate cu steagul UE“, a susținut Mihaela Jude, inspector superior Compartiment  Analiza Pieței Muncii, din cadrul AJOFM.

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul retelei EURES, locuri de munca vacante in domenii de activitate, precum: IT, industrie, transport, producție, hotel-restaurant, servicii, agricultură.

Astfel, sunt căutate persoane pentru a fi angajate în următoarele meserii: dezvoltator software, reactJS frontend developer, specialist IT, electrician, recepționer hotel, manager recepție, demichef de rang, bucătar, ospătar,  faianțar, instalator sanitar și de încălzire, stivuitorist, lăcatuș mecanic în construcții, operator CNC, montator de mobilă, tâmplar, tinichigiu auto, vopsitor auto, horticultor – inginer agronom, culegător de fructe (mere, pere, capșuni), procesori de flori și plante în sere, muncitor necalificat în grădinărit și altele.

Firmele angajatoare care oferă aceste locuri de muncă sunt din țări precum: Spania, Olanda, Austria, Germania și Norvegia, etc.

Persoanele interesate pot obține informatii suplimentare la sediul Agentiei Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad, din strada Călugăreni.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.