Șomerii arădeni care își caută de lucru peste graniță au ocazia să se reorienteze profesional. Sunt aproximativ 800 de oferte de angajare, pentru munca în agricultură. Ofertele sunt facilitate persoanelor interesate de către Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM), prin rețeaua Eures pentru recrutarea de personal în spațiul UE.

Astfel, un angajator din Spania caută 800 de persoane pentru munca în agricultură, la culesul căpșunilor, în sezonul vitor – 2019. Se pot angaja bărbați, 400 de femei și 200 de cupluri. Nu se solicită neapărat experiență.

Durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare fiind 15 februarie 2019. Timpul de lucru este de 6,5 ore efectiv lucrate/zi, 40 de ore şi 15 min/săptămână împărţite în 6 zile. Angajați pot alege o zi liberă, care nu trebuie să fie neapărat duminică.

Firma oferă un salariu de 40,43 euro brut/zi, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt: (IRPF=impozit) = 2% impozit, asigurare medicală = 113 euro/lună. Perioada de probă este de 15 zile.

Angajatorul oferă cazare contra unei sume de 1,6 euro/zi (plata utilităților).

Șomeri interesați de angajare mai trebuie să știe că, se asigură transportul către Spania, contravaloarea acestuia urmând a fi recuperată din salariile pe care le va primi angajatul. Întoarcerea în România (la terminarea contractului) este suportată de angajator, transportul dus-întors fiind organizat de angajator printr-o firmă de transport.

Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Arad, strada Calugareni.

Arădeni interesați se pot adresa Agenției de ocupare până la finele luni ianuarie, termenul limită la data de 31 ianuarie 2019.

Recomandările redacției