Începutul de an aduce oportunități de angajare peste granite. Arădenii care îşi caută un loc de muncă peste graniţă trebuie să ştie că, această perioadă, compaanii străine caută personal pentru zeci de posturi, în mai multe domenii. Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) a anunțat că se recrutează personal pentru mai multe țări, în diverse domenii, prin rețeaua de ocupare Eures. Sunt disponibile peste 2.000 de oferte de lucru.

Potrivit anunțului făcut de AJOFM se caută personal pentru țări precum: Danemarca, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Slovacia și Germania. Conducerea AJOFM vorbește despre domeniile în care se fac angajări: „La început de an 2016, rețeaua EURES Romania gestionează peste 2000 locuri de muncă vacante, în mai multe domenii de activitate: medical, IT, construcții, transport internațional, agricultură.  Serviciile EURES sunt gratuite. Persoanele interesate din județul Arad pot obține informații suplimentare la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad, strada Călugareni. Rețeaua oferă asistență pentru persoanele care doresc să-și găsească un loc de muncă în țările membre U.E. și poate fi accesată la adresele: www.eures.anofm.ro și  www.eures.europa.eu. Prin Serviciile Publice de Ocupare se oferă informații despre locurile de muncă vacante disponibile in spațiul U.E, sfaturi și îndrumări pentru găsirea unui loc de muncă în altă țară, sfaturi referitoare la condițiile de muncă și viață din toate statele membre ale U.E, precum și servicii de recrutare și selecții“, susține Marinel Henteș, directorul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Arad.

În această perioadă se caută sute de lucrători în agricultură în Danemarca, iar selecția acestora se va face în luna februarie. Arădenii interesați pot obține informații la AJOFM.

Recomandările redacției