muncaŞomerii şi arădenii interesaţi de oferta de angajare de peste graniţă pot încerca să-şi găsească un loc de muncă, în Germania. Reţeaua Eures are disponibile un număr de 145 de posturi pentru lucrători calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic.  Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn impreună cu Marriott Hotel Frankfurt şi compania Europa Park Rust oferă 30 de posturi de barmani, 60 de posturi de ospătari, 45 de posturi de bucătari şi 10 de manager restaurant à la carte/personal serviciu organizare banchet.
Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar, angajatorii germani caută persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinte bune şi foarte bune de limba germană. Angajarea se face pe o perioadă de şase luni, începând cu luna octombrie 2013, res­pectiv aprilie 2014, în funcţie de angajator. Ospătarii ar putea câştiga între 1.500 şi 2.000 de euro brut, barmanii, între 1.850 şi 1.950 de euro brut şi bucătarii, între 1.500 şi 2.100 de euro brut, în funcţie de calificare şi experienţă profesională. Timpul de lucru este de 40 – 45,5 ore pe săptămână, se lucrează în weekend şi de sarbatorile legale. Cazarea poate fi asigurată de către angajator gratuit sau contra cost, suma reţinută fiind de 270 de euro pe lună. Pentru posturile de manager restaurant à la carte/personal serviciu organizare banchet sunt solicitate persoane care au atât cunoştinte foarte bune de limba germană cât şi cunoş­tinţe bune de limba engleză. „Persoanele cu domiciliul in judetul Arad, care corespund cerintelor posturilor oferite, trebuie să se adre­seze Consilierului EURES din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad, strada Călu­găreni, numărul 1 A, camera 24,  pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie. Invitarea la selecţie a persoanelor care corespund cerinţelor ofertei se va face în timp util de către consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad“, a susţinut Mihaela Jude, inspector superior al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă.
Candidaţii invitaţi la interviu vor trebui să aibă la ei în momentul prezentarii la selecţie un CV model Europass în limba germană, cu fotografie, precum şi formularul de aplicare – Bewerbung, tipizat al ZAV Bonn. Cele doua documente vor fi puse la dispozitie de catre consilierul EURES. Selecţia se va desfăşura la Sibiu în zilele de 5 şi 6 septembrie 2013.

Recomandările redacției