AJOFM Arad îşi inaugurează clădirea construită pe bani europeni

0
450

inaugurareAgenţia Judeţană de Ocupare a Forţei de Muncă îşi va inaugura săptămâna viitoare o nouă clădire, în care şi putea desfăşura o parte a activităţii. Este vorba de o clădire aflată lângă agenţie, construită şi  dotată din bani europeni.  Odată cu finalizarea acesteia, AJOFM devine singura agenţie de şomaj din ţară, extinsă din fonduri nerambursabile în cadrul unui proiect destinat creşterii ocupării pe piaţa muncii.

Noua clădire a fost construită în proiectul „Cercetarea şi prognozarea pieţei muncii din vestul României. Evidenţierea şomajului neînregistrat din Arad“, finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţiona Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Clădirea este pe două nivele, pe o suprafaţă de 160 de metri pătraţi. Dispune de două săli de curs, destinate fiecare unui număr de 50 de cursanţi, magazii de depozitare, spaţii de serviciu şi grupuri sanitare.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, aici se vor ţine burse de muncă şi alte evenimente specific activităţii instituţiei şi vor fi centralizate datele preluate din teritoriu, în cadrul proiectului de evidenţiere a şomajului neînregistrat.

Proiectul nu este încă finalizat, prima etapă urmând să se termine la finalul verii, însă deja aproape 2.700 de persoane fără serviciu au fost înregistrate la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă până acum. Inaugurarea clădirii este stabilită pentru data de 27 iunie, potrivit conducerii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.