Pentru 2014, perspectivele pentru munca peste graniţă sunt bune. O companie din Spania caută peste 700 de persoane pentru munca sezonieră în agri­cultură, la cules de căpşuni. Repre­zen­tanţii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad aşteaptă arădenii interesaţi de această ofertă, pentru mai multe informaţii şi consultanţă în parti­ciparea la recrutare. Oferta este disponibilă prin reţeaua de ocupare Eures.
Durata contractului de muncă este de aproximativ trei luni. Data estimativă de angajare 15 februarie 2014. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi cu o pauză de o jumătate de oră şi 39 de ore pe săptămână împărţite în şase zile. Salariul oferit este de 39,48 euro brut pe zi. Angajatorul oferă cazare contra unei sume de un euro pe zi. Transportul către locul de muncă este asigurat de angajator şi se decontează din ultimul salariu primit. Oferta se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 40 de ani.
Un bun prilej de informare pentru arădeni, vizavi de posibilitatea angajării de sezon în Spania este chiar astăzi, când AJOFM derulează „Ziua Porţilor Deschise“, de la orele 9.00 şi până la 13.00. Acţiunea este organizată cu ocazia împlinirii a 15 de activitate. Reprezentanţii instituţiei vor oferi persoanelor interesate informaţii legate de specificul activităţii Serviciului Public de Ocupare, drepturile şi obligaţiile persoanelor aflate în evidenţele AJOFM Arad.

Recomandările redacției