Şomerii arădeni care îşi doresc să se recalifice pe meserii, pentru a avea şanse de angajare în plus, o pot face apelând la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă. AJOFM organizează cursuri de formare profesională pe meserii, tipul meseriilor fiind ales în funcţie de cererea de pe piaţa muncii, precum şi de specificul zonei.
Conform legii, şomerii pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă. Luna aceasta, AJOFM organizează cursuri de formare pe meseria de stivuitorist. Un număr de 28 de persoane vor putea urma aceste cursuri, în urma cărora vor obţine o certificare. Numărul cursurilor organizate de agenţie este redus faţă de oferta de cursuri a a clător agenţii din ţară. Însă pe tot parcursul anului, AJOFM va mai organiza şi alte cursuri de certificare profesională.
În această perioadă, angajatorii arădeni au anunţat la AJOFM un număr de peste 200 de oferte de angajare, în diverse domenii. Şo­merii interesaţi pot obţine mai multe informaţii privind oferta de locuri de muncă luând legătura cu reprrezentanţii instituţiei.

Recomandările redacției