Începerea sezonului estival face ca numărul locurilor de muncă să crească, întrucât unele dintre job-uri sunt pe perioadă determinată.
Angajatorii arădeni au notificat Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) că fac recrutări de personal pentru un total de 1.992 de posturi. Numărul job-urilor disponibile este unul dintre cele mai mari înregistrate în acest an. Arădenii șomeri, precum și cei interesați să își schimbe serviciul pot alege în oferte de serviciu în construc­ții, inginerie, industrie, comerț și domeniul gastronomic.
Cele mai multe oferte de muncă sunt pentru posturile de: agenți de vânzări, agenți de securitate, agenți de asigurare, asfaltatori, ambalatori manual, barmani, brutari, casieri, confec­ționeri articole din pile și confecționeri cablaje auto, consilieri vânzări, controlori calitate, croitori, dulgheri, fierari betoniști, în­grijitori bătrâni, lăcătuși mecanici, lucrători în comerț, manipulanți mărfuri, mecanici auto, mon­- tatori subansamble, muncitori necalificați, operatori în industrie, ospătari, șoferi, strungari, tâmplari și vânzători în comerț.
Șanse de angajare au și arădenii care au urmat studii superioare în anumite domenii. Unele companii caută analiști recrutare, experți resurse umane, contabili, programatori, ingineri autovehicule, ingineri în sistem informatic, ingineri producție și ingineri de cercetare. În această perioadă se caută medici cu competență generală și de familie, șefi audit, precum și directori de vânzări.
Arădenii pot beneficia de asistență în căutarea unui loc de muncă, prin intermediul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă. Cei care vor să își caute un job în străinătate pot apela la consilierii AJOFM Arad.

Recomandările redacției