sulea2La final de cantonament, sebișenii s-au deplasat la Sânmartin pentru a înfrunta echipa lui Florin Farcaș, proaspăt promovată în eșalonul trei. A fost un test util pentru ambele combatante, pe care sebișenii susțin că ar fi trebuit să-l câștige dacă arbitrul nu ar fi inventat un penalty pentru gazde la ultima fază a meciului. „Portarul nostru a respins mingea cu pumnii, un adversar a căzut la pământ și mingea a fost pusă pe var”, rememorează Abrudean faza la care Lobonț a stabilit egalitatea: 2-2.
Restul golurilor s-au marcat înainte de pauză. Bihorenii au deschis tabela în minutul 13, prin Pantea, cu un șut plasat de la 18 metri. Naționalul a egalat la mij­locul reprizei prin reluarea din 10 metri a lui Sulea, mingea atingând și bara înainte de a intra în plasă. Același atacant a fost faultat în careu, iar Bozian a transformat cu precizie lovitura de la 11 metri pentru 1-2 (min. 32). Tot Andrei Sulea a fost în centrul ratării partidei, fostul zălăuan fiind blocat de portarul advers din postură de unu la unu.
La reluare, în special Sânmartinul a aruncat în luptă mulți jucători de pe bancă, oportunitatea părții secunde aparținându-i ex. ceferistului Pintea. Apoi, în cel de-al treilea minut de prelungire a venit și egalea, însă rezultatul final nu-l dereanjează în mod deosebit pe tehnicianul sebișenilor. „Știam că jucătorii mei vor simți oboseala acumulată în cele două săptămăni de cantonament și, cu toate astea, au dus la bun sfârșit, în 13 oameni, un meci pe care meritam să-l câștigăm. Dar, până la urmă, scorul are mai puțină importanță. Eu am văzut o echipă a Sebișului vie, care a progresat mai ales din punct de vedere fizic de la meciul de Cupă cu UTA. Sunt destule aspecte care m-au mulțumit, dar, la fel de bine, sunt conștient că mai avem și de lucrat la altele”, a punctat Adrian Abrudean, care l-a folosit în premieră pe Silvian Tothăzan, fost jucător la Farul Constanța.
Formații:
Sânmartin: Verdeș – Mangra, Cura, Mintaș, Arsene – Pantea, Novak, Zadori, C. Jurca – Popescu, Olariu. Au mai jucat: S. Ghilea – Cornea, Chira, Cervinschi, Morar, Copil, Lobonț, O. Ghilea, Jurcuț.
Sebiș: Miron – Tătar, Bier, Mardare, Neacșu – Țârlea, Apostol, S. Tothăzan, Bozian – Roman, Sulea. Au mai jucat: Ganea, Pintea.

Recomandările redacției