Multe persoane au încercat în ultima vreme să iasă din țară ilegal. Numărul acestora crește aproape zilnic și ei se organizează în grupuri de tot mai mulți doritori care își încearcă norocul prin diferite mijloace. De această dată, 22 de cetățeni străini au fost călăuziți de un român spre ieșirea din țară. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand – au depistat în apropierea frontierei 22 de persoane, cetăţeni din Etiopia, Bangladesh, Afganistan şi Irak, toți aceștia intenţionând să treacă ilegal frontiera în Ungaria și fiind călăuziţi de un cetăţean român.

Evenimentul a avut loc duminică, în data de 01 decembrie 2019. Atunci, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand au desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă.

Astfel, în timpul patrulei, în jurul orei 20.30, la aproximativ 700 de metri faţă de linia de frontieră, în apropierea localităţii Pilu, au fost observate nu mai puțin de 23 de persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea fiind preluate şi transportate la sediul instituției, pentru cercetări.

În urma verificărilor și răspunsurilor date de cei prinși, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că 22 dintre cei conduşi la sediu sunt cetăţeni din Etiopia, Bangladesh, Afganistan şi Irak, optsprezece adulţi cu vârste cuprinse între 19 şi 52 de ani şi patru minori, cu vârste intre 15 şi 17 ani, solicitanți de azil în România. Împreună cu aceştia se afla şi un cetăţean român, în vârstă de 34 de ani, care urma să îi ajute pe cetăţenii străini să treacă ilegal frontiera în Ungaria, lucru pe care nu l-a reușit și din cauza căruia a ajuns în vizorul polițiștilor. Acum,  poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini şi de trafic de migranţi pentru cetăţeanul român, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Recomandările redacției