Ajutoare europene vin în sprijinul tinerilor fermieri

0
237

Fermierii pot beneficia de 70% sprijin din partea Fondurilor Europene pentru instalarea ca tineri fermieri. 

„Acest lucru presupune că fermierii care au depășit termenul de 24 luni de la instalarea în domeniu, dar fără a depăși cinci ani ca fermieri, sunt predispuși spre a beneficia de ajutor financiar care nu va depăși 70% din cota de finanțare”, anunță consultantul fonduri europene, Marian Vișu Iliescu.  

Perioada de maxim 24 luni de la instalarea tinerilor fermieri este prevedere în Regulamentul UE din decembrie 2020, nu depinde de statul român. 
Suplimentul financiar alocat pentru tinerii fermieri care vor accesa sub-măsura 6.1 este de 20.000 Euro și poate majora ajutorul forfetar până la 60.000, respectiv 70.000 EUR funcție de numărul de SO al fiecărui solicitant. Această majorare este condiționată de îndeplinirea unor condiții: agricultură ecologică, procesare sau agricultură de precizie. 

Consultantul de fonduri europene a mai precizat pe pagina sa de facebook următoarele: 
„Încă odată dragi consultanți, hai să nu creăm iluzii deșarte posibililor solicitanți de fonduri europene, pentru că încă odată vă reamintesc că în Regulamentul UE nr 2220 se menționează foarte clar care sunt cotele maxime de finanțare și în ce condiții le putem atinge!” 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.