Ajutor de 2.000 de lei pentru fiecare nou născut, acordat mamelor fără posibilități materiale

1
497

Arădencele cu posibilităţi materiale reduse vor putea beneficia, în curând,  de tichete sociale de 2.000 de lei pentru fiecare nou născut, care se vor acorda în primele trei luni de la naştere. Banii pentru acest proiect vor proveni din fonduri europene.

,,Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a lansat în consultare publică proiectul de HG care va reglementa modul prin care vor fi acordate trusourile pentru nou-născuţi, de care vor beneficia mamele cu posibilităţi materiale reduse. Potrivit propunerii, sprijinul financiar, constând în tichete sociale în valoare de câte 2.000 lei/nou născut, va fi susţinut din fonduri europene, prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) şi va putea acoperi achiziţia de alimente, scutece, îmbrăcăminte sau articole sanitare şi medicale pentru mamă şi copil”, se arată într-un comunicat al ministerului, conform Digi 24.

Tichetele se vor acorda în primele trei luni de la naştere în anumite condiții.

Așadar, vor primi aceste sume mamele cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, dar și femeile  beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei mamelor minore.

De asemenea, vor beneficia de pe urma acestui proiect  persoanele  care se află în situaţie de risc (exemplu: persoanele cu dizabilităţi) dar și cele aflate temporar în situaţii critice de viaţă (victime ale calamităţilor, violenţei domestice, persoane dependente, etc.) şi/sau care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate (exemplu – fără locuinţă).

„În urma adoptării Hotărârii de Guvern, MIPE va fi în măsură să înceapă derularea proiectului, iar trusourile pentru nou născuţi vor ajunge la beneficiarii care au cea mai mare nevoie de acest sprijin”, a declarat Cătălina Bădoiu, secretar de stat, coordonator Direcţia Implementare POAD.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Uite-așa se înmulțesc țiganii. Ce pot oferi puradeii țării în care se nasc? Cerșetori, hoți, prostituate, parazitism. Nu muncesc, nu învață, nu produc decât jeg. Și noi, gazda paraziților, le dăm bani pentru procreere. Cât de prost (popor) poți să fi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.