Ajutor de stat pentru fermierii afectaţi de pandemie

0
615

Senatorul liberal Ioan Cristina a anunţat că Ministerul Agriculturii instituie scheme de ajutor de stat pentru fermierii şi crescătorii de animale care au suferit pierderi ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Potrivit senatorului arădean, schema de ajutor de stat pentru crescătorii de bovine prevede că solicitanții pot beneficia de un ajutor de maxim 100.000 de euro pentru pierderile suferite ca urmare a pandemiei de coronavirus. Bugetul acestei scheme este de 35,7 milioane de lei şi numărul de beneficiari este de aproximativ 44.000.

„În domeniul creșterii porcilor, avem o schemă similară, cu un buget de 119 milioane de lei. În acest caz, valoarea maximă a ajutorului este de 100.000 de euro per beneficiar. Pentru crescătorii de păsări, schema de ajutor de stat are un buget de 109 milioane de lei”, a precizat Ioan Cristina.

În sectorul apicol schema beneficiază de un buget de 50 de milioane de lei, pentru aproximativ 24.000 de beneficiari, a mai spus senatorul.

De remarcat, că Guvernul îi ajută și pe fermierii care au fost afectați de secetă. „Avem un număr estimat de aproximativ 34.800 de beneficiari. Aceștia vor primi până la 925 de lei la hectar”, a menţionat senatorul arădean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.