Ajutor pentru încălzire 2018- beneficiarii nu trebuie să aibă venit mai mare de 615 lei/lună

0
882

Frigul ne bate la ușă, iar persoanele care nu își permit încălzirea locuințelor se gândesc deja la cum vor plăti pentru a nu îngheța de frig. Primăria Municipiului Arad a publicat centrele unde se vor primi cereri pentru ajutoarele bănești pentru încălzirea locuinţelor pe perioada sezonului rece noiembrie 2018 – martie 2019.

Astfel, Primăria pune la dispoziție cinci centre, care funcționeză deja, cu un program de luni până joi, între orele 08:00 și 17:00 și vineri, între orele 08:00 și 14:00. Lista centrelor se poate găsi pe site-ul Primăriei.

Înmânarea cererilor către beneficiarii pentru încălzirea locuinţei cu energie termică se va face de la casieriile CET Arad, iar pentru beneficiarii a căror încălzire a locuinţei se face cu energie electrică, gaze naturale, respectiv cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri se va face de la Centrele de preluare a cererilor începând cu data de 15.10.2018.

Conturi bancare mai mici de 3.000 de lei

Primăria Arad a publicat și o listă ce include bunuri ce exclud acordarea de ajutor pentru încălzire, iar printre acestea se numără: clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti; autoturism/autoturisme şi /sau motocicletă/motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani, cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum şi pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile; utilaje agricole: tractor, combină autopropulsată sau depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei.

Venitul net maxim pentru care se poate depune cererea este de 615 lei, lunar/persoană, la încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie electrică şi lemne, de 1300 lei/persoană la încălzirea locuinţei cu energie termică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.