Ajutor pentru Sergiu: tânărul se luptă cu cancerul și a rămas cu sechele din cauza erorilor de diagnostic

0
672

Destinul unui tânăr din Arad depinde de bunăvoința celor altruiști. La doar 17 ani, Sergiu suferă de cancer osos în formă gravă, iar șansele salvării lui sunt în mâinile oamenilor dispuși să îl ajute.

Sergiu Corodea Gheorghe trece prin momente grele, boala transformându-i viața într-un chin. Locuiește în Arad, împreună cu tatăl său care îl îngrijește. Provine dintr-o familie cu venituri modeste, iar costurile tratamentului sunt peste puterile financiare ale părintilor.

Ca și cum suferința fizică și emoțională nu ar ajunge ca un om să se simtă pierdut, problemele tânărului au devenit mult mai grave din cauza unor erori medicale. Este doar una dintre victimele unui sistem medical plin de lacune, unui sistem în care, unele cadre medicale fac încercări pe cei suferinzi. Într-un final, din cauza unor diagnostice date cu presupusa, mulți ajung să fie tratați târziu și rămân chiar cu sechele. Sunt nenumărate cazuri în care, erorile de diagnosticare a pacienților nu sunt asumate, iar Sergiu este unul dintre acestea.

Diagnostic și tratament greșit

În urmă cu aproximativ doi ani, în timp ce se întorcea de la școală a văzut un verișor traversând imprudent strada și o mașina care putea să îl accidenteze pe loc.  „Am alergat spre el cu gândul să îl salvez, dar m-am împiedicat de bordura de pe marginea șoselei și am căzut. M-am lovit foarte rău la picior.  

Din cauza căzaturii, piciorul m-a durut foarte tare, iar in urma unei erori medicale mi-a fost recomandat să îl pun in ghips. Am stat cu piciorul în ghips trei luni de zile, timp în care, piciorul s-a infectat grav“, spune Sergiu. Infecția i-a pus viața în pericol.

A fost nevoit apoi să își facă mai multe analize de specialitate, toate ducând spre un diagnostic crud – osteostarcom tip histologic cu risc mare (cancer osos). „Niciodată nu mi-am imaginat că viața mea va fi confruntată cu așa ceva. Din acel moment, toate planurile si visele mele s-au spulberat. Această boala mi-a provocat foarte multă suferință și am fost nevoit sa suport și amputarea piciorului drept. Toată viața trebuie să port o proteză. Familia mea este tot timpul lângă mine, deoarece am nevoie de ajutor“, mai spune Sergiu.

Speranță pentru România strânge donații

Regulat, tânărul are nevoie de analize medicale (n.a în mod special PET-CT), medicamente, internări in spital. Toate acestea costă foarte mult, iar familia nu mai face de mult față costurilor. Tatăl se ocupă de îngrijirea băiatului și cele necesare în casă, iar mama muncește. Sergiu va avea nevoie și de protezare care să îi permită mai târziu să trăiască.

Suferința lui Sergiu este greu de imaginat. „Aș dori să pot să ies din casă, să pot alerga din nou, să mă joc din nou fotbal cu prietenii mei. Dar, știu că lucrul acesta nu se mai poate întampla decât cu ajutorul unei proteze“, spune cu tristețe tânărul.

Arădenii îl pot ajuta

Povestea tânărului care suferă această boală cruntă, dar care a trecut și prin calvarul diagnosticării greșite – a ajuns în atenția asociației „Speranță petru România“, care a demarat de ceva timp o campanie de strângere de fonduri.

„Chiar dacă mi-a fost amputat piciorul, lupta cu cancerul continuă. Este o lupta pentru viață.Apelez la oamenii buni. Te rog, ajuta-mă prin asociatia «Speranța pentru România, să îmi pot acoperi aceste costuri pentru un an de zile“, conchide Sergiu.

Donații se pot face in conturile bancare de mai jos, deschise la BCR, Raiffeisen Bank și Banca Transilvania. Denumire: Asoc. Misiunea Speranta pentru Romania. CUI: 26044485

BCR (Banca Comerciala Romana)

IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003

IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002

COD SWIFT: RNCBROBU

SUCURSALA: Chișineu Criș,  Arad

 

Raiffeisen Bank

IN LEI: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338

IN EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757

CODE SWIFT: RZBRROBU

SUCURSALA: Chisineu Criș, Arad

 

Banca Transilvania

IN LEI: RO18BTRLRONCRT0365344401

IN EURO: RO65BTRLEURCRT0365344401

COD SWIFT: BTRLRO22

SUCURSALA: Chișineu Criș, Arad

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.