Ajutor! Săriți, ne atacă gunoaiele!!!

0
864

Este atât de mare infecția, de necrezut, gunoaie – la margine de Arad, încât prima imagine pe care o prezint este monumentul care mar­chează chiar marginea Aradului. Fără a marca locul, cele ce urmează să le vedeți ar fi de necrezut și probabil, consilierii din CLM, dezgustați de ce văd, ar afirma: „Fugi domnule, astea nu sunt din Arad, o banală diversiune de presă!”. Grămezile ce la vedeți în fotografiile din anexă, au o vechime apreciabilă și constituiau un balast scârbos și pe vremea când candidam la capitală culturală…
Uriașa cantitate de gunoaie infectează mediul înconjurător, apa freatică, aerul și vegetația. Oho! Dar noi avem la îndemână, să ne apere Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu – Comisariatul județean Arad. Mai avem și Polaris, întreprinderea ce colectează gunoaiele, iar ce se vede la margine de Arad, să credem că s-a realizat cu aprobarea Administrației? Chiar? O asemenea calamitate, „halda” de mizerii și infecții, cum a răsărit la marginea Aradului și nimeni să n-o fi zărit până astăzi?
Înainte de a trece la fotografiile de mai jos și cele de pe virtual, mă întreb dacă aleșii noștri, azi în func­țiune, în discursurile din campania electorală, au promis ceva? Au promis că vor face și drege să dispară aceste gunoaie, urgent-urgent, ori vor contribui la colectarea pe mai departe a gunoaielor și aruncarea lor la marginea Sânicolaului? Cum de le suportă arădenii? Iată încă o poartă de acces în oraș marcată de gunoaie. Priviți zona pe Google Maps, situată la marginea sud-est a Ara­dului, zona infectată de gunoaie se vede și din satelit. A fost fotografia­tă în 2012. Are vechime, nu glumă. Este de fapt vedeta incontestabilă a haldelor de gunoi a Aradului.
Cel mai rușinos aspect, cel care maculează fața Aradului, este monu­mentul care marchează Aradul și care tronează peste imensa haldă de gunoaie. Iubim noi Aradul? Cum îl iubim? Cum îl îngrijim? Administrația și aleșii noștri să realizeze, în fine , că „actualul” este pașaportul nostru spre Europa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.