Așa cum anticipam zilele trecute, echipa feminină de baschet a Aradului se vede pusă în situația de a solicita pentru a doua oară consecutiv amânarea unei partide. După meciul din weekendul trecut, din deplasare cu Sirius Târgu Mureș, nici partida cu KSE Târgu Secuiesc, care trebuia să aibă loc tot în deplasare, nu se va mai disputa.

Reamintim că la sfârșitul săptămânii trecute au fost depistate în cadrul clubului, 5 cazuri pozitive la infecția cu virusul SARS-COV 2. Au urmat apoi, în urma anchetei epidemiologice, descoperirea a încă 4 cazuri pozitive la care s-au adăugat alte două pentru care testele au fost neconcludente. Cazurile respective afectează atât lotul de jucătoare cât și stafful tehnic și administrativ.

Având în vedere că timpul care a trecut a fost prea scurt pentru ca un număr suficient de membri ai staff-ului și lotului să aibă parte de teste negative și să mai fie și într-o capacitate fizică optimă pentru a juca un meci de baschet, clubul arădean a solicitat și amânarea acestui meci, lucru pe care Federația Română de Baschet l-a acceptat, sub explicația necesității de a păstra „siguranța epidemiologică pentru participanți“.

Partidele cu Sirius Târgu Mureș și KSE Târgu Secuiesc, se vor disputa la date ce vor fi comunicată ulterior de federație. Rămâne de văzut acum doar dacă echipa noastră va putea onora meciul din etapa a cincea, pe care ar trebui să îl dispute pe teren propriu cu Triumf Botoșani, pe 30 octombrie.

Recomandările redacției