Al doilea medic din țară – răpus de COVID-19

0
1120

Al doilea medic din România care a murit de COVID-19: o doctoriță de 68 de ani din Botoșani care a intrat în contact cu o pacientă. Încă un deces a fost înregistrat în cazul cadrelor medicale.

Este vorba de un medic din Botoșani care a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Primele probe pentru doctorița din Botoșani au fost recoltate pe 24 martie, iar rezultatul a ieșit negativ. 

Pe 19 aprilie, a fost internată în secția de Boli Infecțioase din Botoșani, a fost retestată a doua zi, iar rezultatul a fost pozitiv. Întrucât nu a răspuns la tratament femeia a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, în data de 24 aprilie. Starea pacientei a fost agravată, iar colegii ei nu i-au mai putut salva viața. Medicul internist, de 68 de ani, care făcea doar gărzi în Spitalul Județean, a fost primul care a insistat ca tânăra de 27 de ani, diagnosticată ulterior cu Covid-19, să fie testată pentru această boală, în ciuda opoziției infecționiștilor.

Deși aceasta a intrat în contact cu acea pacientă, nu a fost pozitivă pentru Covid-19, ea fiind resupusă la test după câteva săptămâni, când a început să acuze simptome specifice.

Doctorița din Botoșani este al doilea medic care moare din cauza COVID-19, după medicul internist din Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.