arestat
Un nou personaj al reţelei de contrabandă cu ţigări, destructurată de DIICOT – Biroul Teritorial Arad, a ajuns după gratii, acesta fiind arestat pentru 30 de zile.
Tribunalul Arad a admis, miercuri seara, în jurul orei 21,00, propunerea de anchetare în stare privativă de libertate a inculpatului Lazăr Dănuţ Pop şi a dispus, totodată, arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.
Reamintim că, nu cu mult timp în urmă, procurorii DIICOT – BT Arad, beneficiind de suportul de specialitate al DIPI, au efectuat mai multe descinderi în imobile şi depozite clandestine pentru destrucurarea unei reţele care se ocupa cu traficul de ţigări.
Atunci, magistraţii au concluzionat că, din probele administrate,” în perioada 2013 – 2014, 54 de persoane s-au constituit într-un grup infracțional organizat specializat în contrabanda calificată cu țigări de proveniență ucraineană, rusească și albaneză. În urma perchezițiilor au fost depistate și ridicate 20 de baxuri de țigări, 12.785 de euro și 155.332 de lei”.
Astfel, numărul celor care au primit, sub o formă sau alta, măsuri privative de libertate se ridică la nouă inculpaţi, printre aceştia evidenţiindu-se negativ şi o poliţistă de la Pecica, judecătorii admiţând, şi în cazul ei, propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Recomandările redacției