FCC ICIM a învins Olimpia Brașov cu scorul de 85-73 și a egalat bilanțul dintre cele două echipe din acest sezon. Ba chiar se prezintă mai bine după ce pierduse la 11 puncte sub Tâmpa (76-87), în timp ce în această seară s-a impus la 12 puncte dife­rență: 85-73! Jucătoarea meciului a fost căpitanul „galben-albastrelor”, Brankica Hadzovic, cu 31 de puncte.
Brașovencele au preluat condu­cerea în debutul partidei, dar elevele lui Miljan Medved au revenit și conduceau cu 20-14 la sfârșitul primului sfert. Următoarele două sferturi au fost strânse, dar ambele au revenit echipei oaspete (21-22 și 19-23), care au și preluat conducerea pentru câteva momente în finalul părții a treia (55-58). Însă, înainte de ultimele 10 minute tabela arăta 60-59 pentru gazde, care s-au distanțat fără probleme pe final și și-au atins și cel de-al doilea obiectiv al serii, cele 12 puncte diferență ce i-ar da avans la final de sezon regulat în caz de egalitate de puncte cu trupa lui Calancea.
Partida cu brașovencele, a treia câștigată în acest sezon tot pe teren propriu, a fost prima în care echipa arădeană a depășit 80 de puncte, lucru subliniat și de Miljan Medved. „Vreau să felicit fetele pentru că e prima dată în acest campionat când am înscris 85 de puncte. Am lucrat foarte mult la acest aspect și astăzi am dovedit că putem. Au fost prea multe urcușuri și coborâșuri în acestă partidă, lucru care nu mă bucură, dar ținând cont că am jucat în maxim 7 jucătoare, se mai întâmplă. Nu vreau să comentez arbitrajul”, a spus după meci tehnicianul sârb.
Omologul său, Dan Calancea, a recunoscut că echipa arădeană a fost mai bună, dar a și criticat vehement brigada de arbitri, precum o făcuse și în timpul meciului: „Este practic imposibil să te aperi cu doar 5-6 jucătoare. Nu m-am legat de arbitraj de trei sezoane încoace, pentru că din punctul meu de vedere arbitrajul în campionatul feminin este în creștere și mai sunt foarte puține partide cu erori de arbitraj. Dar, astăzi, au fost delegați arbitri începători pentru o partidă dificilă precum aceasta. Nu vreau să acuz nimic, victoria Aradului e meritată, dar cei doi arbitri și-au bătut joc. Nu îi acuz că au făcut-o intenționat, dar unele decizii au fost extrem de greșite, probabil din slaba lor pregătire”.
La finalul confruntării cu brașovencele, „galben-albastrele” au fost felicitate chiar de reprezentantul sponsorului principal, FCC Enviroment. Dacă Primăria va debloca și salariile pentru jucătoare conform noilor normative, FCC ICIM poate pune bazele unei reveniri rapide în prim planul baschetului feminin românesc.
Pentru FCC ICIM urmează o nouă partidă acasă, marți, 11 decembrie, de la ora 18:30, împotriva celor de la CSM Satu Mare.
Marcatoare:
ICIM: Hadzovic 31 puncte, Dzombeta 15, Neagu 13, Burdgess 12, Fodor 10 și Ardelean 4
Brașov: Bartee 24, Ferenczi 15, Podar 14, Pesovic 14, Arsenic 4, Al Ash Hab 2

Recomandările redacției