Dubași din mai multe zone au cucerit Săvârșinul în cadrul unui eveniment folcloric tradițional, organizat duminică, 18 decembrie. Este vorba de „Alaiul dubelor ”, aflat la ediția a IV-a, la care au participat sute de persoane.
Evenimentul a reunit la Biserica Ortodoxa din Săvârșin și mai apoi pe scena Sălii de evenimente din localitate, şase formații din județele Arad, Timiș și Hunedoara. Vorbim de dubași din Săvârșin, Toc, Birchiș, Julița, Sintești (Timiș) și Pojoga (Hunedoara) . În cadrul spectacolului s-a remarcat formația de dubași din Birchiș, aceasta fiind și premiată. Dubașii au fost apreciați pentru autenticitate și obiceiuri de iarnă. „Toate formațiile s-au prezentat onorabil, lucru pentru care îi felicit în egală măsură. Câștigul a fost al publicului care a venit în număr mare să aprecieze și să răsplătească cu aplauze munca tinerilor dubași pentru conservarea și transmiterea către generațiile viitoare a acestui tezaur imaterial pe care și noi l-am moștenit de la înaintași”, a spus primarul comunei Săvârșin, Ioan Vodicean.
Acțiunile organizate de sărbători vor continua. Membri ai Familiei Regale a României își petrec sărbătorile de iarnă la Domeniul Regal de la Săvârșin. Principesa Margareta, împreună cu primarul Ioan Vodicean vor face o vizită la Căminul de Bătrâni din localitatea Căprioara, pentru a le face acestora donații constând în saltele.
Tot locatarii căminului vor primi mici cadouri și de la elevii Liceului Tehnologic Săvârșin.

Recomandările redacției