Până acest sezon, în afară de UTA, orașul Arad le mai avea angrenate la nivel de seniori doar pe Atletico și Olimpia Bujac, și ea reînființată de curând. Lucrurile s-au schimbat în vară, când grupările specializate pe creșterea copiilor și juniorilor, Viitorul și Academia Brosovszky, au pornit din Liga 6-a. Deocamdată au în componență mulți fotbaliști aflați pe final de carieră sau care, din cauza serviciilor, nu-și pot permite să participe la un alt nivel. Irimia, Maghici, Cornea, Cotuna au Sas, respectiv Herlo, Nadiu, Arhilie, Ciubăncan sau Georgiu s-au aflat, ieri, față în față pentru primul loc în Seria A. Pe terenul din Sânleani, gazdele au deschis repede scorul la o fază la care „verzii” au cerut penalty. Nu s-a acordat nimic și Tărșan a înscris pe o contră rapidă: 1-0 (min. 8). Viitorul a dominat teritorial, a mai și avut ceva situații de poartă, însă și Academia a ratat prin Georgiu și Nadiu, ajunși față în față cu Irimia. 2-0 s-a făcut la 10 minute de la reluarea părții secunde, atunci când fostul utist, Adi Sas, a reușit o „folha-seca” de la 23 de metri și Dronca a fost bătut. Intrarea lui Ciubăncan a mai ordonat atacurile echipei sale, însă Irimia nu a putut fi învins în special de fostul său coleg de la Ineu, Vasilică Georgiu. Istoria meciului s-a scris defintiv cu trei minute înainte de final. Atunci, un alt fost jucător al „Bătrânei Doamne”, Cătălin Cornea a luat o acțiune pe cont propriu și a găsit și el vinclul porții adverse de la 25 de metri. Cele trei puncte o duc pe Viitorul aproape de titlul de campioană de toamnă, dar mai ales o îndepărtează de rivala din oraș. „Chiar dacă Academia ne-a pus ceva probleme în special după intrarea lui Ciubăncan, victoria e fără îndoială meritată. Ne-am înscris în Liga 6-a cu dorința de a promova și a le da posibilitatea juniorilor noștri de 2003, 2004 și 2005 să joace la un nivel de seniori cât mai bun la nivel județean. Obiectivul este să ajungem în vara anului 2020 în Liga a IV-a, iar până acum lucrurile decurg conform planului. Copiii se antrenează și joacă mai ales în competițiile lor, noi, veteranii, facem un singur antrenament împreună cu ei, în ziua de miercuri”, ne-a mărturisit Flavius Moisă, coordonatorul activității echipei de seniori de la Viitorul. Trebuie spus și că Academia Brosovszky a avut absențe importante pentru acest derby. „Ne-au lipsit patru titulari, Horvath, Rotar, Pîrvulescu și Stănaia, ultimul a și plecat din nou în străinătate, iar arbitrajul a fost și el unu de casă, de curte veche, mai bine spus. Majoritatea dintre noi am jucat fotbal la un nivel destul de bun și simțim tenta, dar pentru noi nu e o tragedie că am pierdut acest meci și nici că vom pierde, eventual, promovarea. Copiii Academiei pe care am vrea să-i rodăm mai sus au doar 12 ani, așa că ar fi timp să parcurgem cele două eșaloane până în Liga 4-a. Așadar, jucăm de plăcere în Liga 6-a și am vrea mai mult respect”, a punctat și Marius Ciubăncan, antrenorul Academiei.
Formații: Viitorul: Irimia – I. Abrudan, D. Maghici, Cornea (88 Muțiu), A. Ardelean – Cotuna (87 Mezo), Bontea – Cl. Popa, Sas (78 Tekecs), Tărșan – Buruiană (58 M. Goldiș).
Academia: Dronca – Iana (88 Tomescu), Al. Dan, Vasii, R. Szabo – Herlo (N. Petrovici), Nadiu, Fl. Arhilie, Al. Petrovici (47 Ciubăncan) – Al. Vasile, Georgiu.
Arbitri: Cristian Coroban – Andrei Pîslaru, Andreea Șușcă
Observator AJF: Leontin Buda

Recomandările redacției