arbuta1Echipa fanion a Aradului plătește cu vârf și îndesat bucuria primei victorii în campionat. Pentru confruntarea de la Motru, UTA va avea patru jucători suspendați, toți fundași. Inițial, era vorba doar de trei, Oltean și Țabără, pentru cumul de cartonașe galbene, Neagu, după roșul încasat la faza de penalty a bistrițenilor, însă după ședința Comisiei de Disciplină a mai apărut unul. Este vorba despre francezul Sidney Faye, cel care făcuse de fapt faultul la Curtuiuș și – eventual – trebuia eliminat în locul căpitanului utist. Cei care au subliniat acest fapt au fost chiar conducătorii „alb-roșiilor”, care sperau să-l salveze pe Neagu, însă nu neapărat de una-două etape de suspendare.
Memoriul arădenilor dorea să demonstreze că George Neagu a avut motive să fie ceva mai nervos în minutele ce au urmat dictării loviturii de la 11 metri, când, conform celor scrise în raportul de arbitraj, utistul l-ar fi prins de mână pe „centralul” întâlnirii și l-ar fi amenințat. Ulterior și-a mai și incitat colegii să iasă de pe teren și pentru toate astea fundașul stânga risca să ia între 6 și 9 etape în sus de suspendare. Așa, a căzut și Sidney în „oală”, iar UTA nu va conta pe căpitanul său la Motru și acasă cu Universitatea Craiova. Asta numai dacă nu se va face apel la decizia Comisiei de Disciplină în așa fel încât Neagu să stea numai sâmbătă. Totodată, „textiliștii” au încasat și o amendă de 5.000 de lei. „Îndemnul meu în sfârșit a fost auzit la București. S-au luat măsuri, dar tot împotriva noastră. M-au lăsat fără niciun fundaș central pentru meciul de la Motru, așteptăm cu nerăbdare să vedem ce a pățit și centralul meciului cu Bistrița. Dacă vom afla cândva. Cred că în momentul de față suntem singuri împotriva tuturor”, a fost reacția tehnicianului „Bătrânei Doamne”, care la finalul partidei cu Bistrița îl implora pe șeful CCA să ia măsuri împotriva brigăzii conduse de timișoreanul Flavius Roșu.
Într-adevăr, în jurul pedepsei luate de arbitrii întâlnirii se menține misterul. Teoretic, „centralul” Roșu, conform notei pri­mite din partea observatorului de arbitri, va fi reținut de la delegări cel puțin trei etape, însă, fiindcă s-a ajuns la situația în care pentru un singur fault să fie suspendați doi jucători (!?), ar trebui să primească o pedeapsă mai aspră.
Trică se teme, oarecum, și de arbitrajul de sâmbătă, drept pentru care „oficialii” UTA-ei au făcut o solicitare specială la Federație.  „Am ținut să existe un supervizor la acest meci, am făcut adresă la Fderație, sperăm să primim răspuns pozitiv”, ne-a mai mărturisit Eugen Trică.

Recomandările redacției