margi2Radu Mărginean este printre puținii fotbaliști doriți de Adrian Falub și pentru la anul care încă nu și-a luat „zborul”, așteptând un semn pozitiv de la condu­cerea „Bătrânei Doamne”. Nici ieri, fotba­listul care a purtat banderola de căpitan pe finalul sezonului nu semnase un contract cu o altă formație, dar zilele weekendului se anunță decisive în acest sens. Valorosul mijlocaș spune răspicat că luni nu se va prezenta la reunirea UTA-ei, cu toate că antrenorul Falub speră ca el să se răzgândească. „Nu mai am contract cu clubul, nu văd de ce m-aș mai umili odată prezentându-mă la antrenamente. Au fost zile în care eu sau Gligor ne rugam de conducerea clubului, punându-ne într-o situație jenantă, să rezolve situația noastră. Degeaba ne-a dorit antrenorul Falub, dacă cei din conducere ne-au oferit un contract foarte dezavantajos, pe care ulterior nu ne-au mai chemat să-l negociem. Alin (n.a. Gligor) a ales să plece, eu am mai așteptat două săptămâni, dar nu s-a întâmplat nimic concret. Nimeni nu mi-a spus nimic concret, dragoste cu sila nu se poate. Aproape am îngenunchiat în fața conducătorilor, nu-mi doream să plec din nou de acasă, mai ales că acum am și un copil mic, dar trebuia să-l și ajut pe tata la baza sportivă pe care o deținem”, a precizat Mărginean.
„Închizătorul” de 30 de ani este aproape de a se întoarce în Transilvania, la echipa pentru care a evoluat 6 ani. „În proporție de 99% m-am înțeles cu Gloria Bistrița, probabil până luni voi și semna contractul ce mi-a fost trimis pe email. Noii antrenori, Coroian și Negrean, foștii mei colegi, doresc să lucrăm din nou împreună și-mi surâde această idee. Am mai avut o ofertă concretă și de la Târgu Mureș și aceea foarte tentantă. În general, conduce­rile celor două cluburi m-au respectat ca fotbalist prin ofertele lor, ceea ce nu prea pot spune despre UTA”, a mai punctat arădeanul.
În fine, acesta a recunoscut că a fost abordat inclusiv de noua formație ce dorește a lua locul clubului condus de Giovanni Catanzariti și Adrian Marțian, în cazul în care acesta falimentează. „Am primit o ofertă de la noua UTA, chiar mi-a plăcut proiectul lor, mai ales pentru că urma să lucrez din nou cu nea’ Feri Tisza, primul meu antrenor. Însă, chiar nu pot să joc în Liga a IV-a, cel puțin nu acum. Mai am de evoluat vreo doi-trei ani la un nivel mai înalt și, probabil, o voi face la Bistrița”, ne-a mai spus Mărginean.

Recomandările redacției