martianvalc2Echipa fanion a Aradului nu-și va începe efectiv treaba nici în prima zi a săptămânii viitoare. Adică jucătorii, cei cinci aflați încă sub contract cu UTA, rămân în vacanță și asta pentru că mingea e în terenul conducerii clubului. După „n“  tentative ratate de a ajunge la Arad, Adrian Marțian ar trebui să se țină de promisiune în ceasul al 12-lea și, bineînțeles, să refinanțeze clubul.
După cum se știe, „Bătrâna Doamnă”ar avea nevoie rapid de minimum 50 de mii de euro pentru a fi achitat măcar unul dintre cele trei salarii restante, dar și pentru a demara cu adevărat campania de achiziții. Deși nu mai au contracte valabile cu „alb-roșii”, Gheorghe Constantin și Adrian Falub vor veni la Arad pentru a pune umărul la redresarea „corabiei”. „Încă mai cred în posibilitatea de a face treabă la UTA, de aceea voi și reveni la Arad la prima oră a zilei de luni. Dar, de aici încolo nu mai avem voie să pierdem nicio zi. Acționarii, chiar dacă Giovanni este în Italia, trebuie să ia odată o decizie. Ori continuă să finanțeze clubul, ori spun că nu mai pot și plecăm cu toții acasă și-i lăsăm pe alții, dacă tot s-au adunat adevărații arădeni să salveze clubul”, a precizat Adrian Falub.
Practic, antrenorul arădenilor ar avea de pregătit doar cinci fotbaliști, pe Bîrză, Monac, Neagu, Raț și Gornic, drept pentru care prima ședință de pregătire a sezonului a fost amânată. „Nu avea rost să ne vedem în această formulă redusă, practic nu aveam ce face pe teren. Conducerea trebuie să înțeleagă că avem neapărat nevoie de jucători, iar de marți să fim din ce în ce mai mulți. Mi-ar plăcea ca primul fotbalist cu care ne înțelegem luni să fie Radu Mărginean. Mi-l doresc în continuare enorm în echipă, sper să nu fie prea târziu pentru a-l convinge să rămână, mai ales că deja i-am pierdut pe Gligor, Siminic sau Kovacevic”, a mai afirmat Adrian Falub, care pe 8 iulie a împlinit 42 de ani. Nici antrenorii secunzi, Dan Stupar, Dan Țapoș și Marius Suller nu se vor prezenta la program de luni. Acesta din urmă este proaspătul tătic al unui băiețel și are responsabilități sporite acasă.
Chiar dacă nu au parafat nicio mutare la nivel de lot, „oficialii” utiștii s-au înțeles verbal cu 8-9 fotbaliști, care sunt pregătiți să înceapă pregătirile în Calea Aurel Vlaicu. UTA nu a renunțat nici la ideea de a-i avea din nou în curte pe Feussi, Ene și chiar Amadio.

Recomandările redacției